Clatite cu spanac umplute cu somon
Dimensiune font:
Ingrediente
Pentru clatite
3 oua
1 lingurita rasa de sare
1 lingurita cu zahar (n-am pus)
250 ml lapte
250 ml apa plata
100 g spanac proaspat sau decongelat
270 g faina
5 linguri ulei de floarea soarelui
Umplutura
Crema de branza sarata si felioare de somon
Intr-un castron se mixeaza ouale, laptele rece, sarea si zaharul. Intr-un blender se pune spanacul si apa in care a fost oparit ca sa isi micsoreze volumul. Se poate gati si cu spanac decongelat si scurs. Se mixeaza spanacul pana devine fin.
In amestecul de lapte si oua se pune faina treptat si se bate cu telul. Dupa ce s-a mai ingroasat compozitia, se pune din blender o parte din amestecul cu spanac si se amesteca. Cand mixtura este un pic mai groasa, atunci se incorporeaza mai usor faina fara a face cocoloase.
La final se toarna uleiul si se omogenizeaza.
La prajit, depinde de calitatea tigaii. Daca este speciala pentru clatite si nu lipeste, atunci pensulati cu ulei doar la prima clatita tigaia. Sau la serii de cate 3, dupa cum simtiti ca este cazul. Clatitele se intorc prin aruncare, sau cu o paleta din silicon.
La final se umplu cu crema de branza si cu somon.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau