Este mâncarea de post mai sănătoasă?
Dimensiune font:
Mâncarea de post nu este pe gustul tuturor și foarte mulți oameni consideră că nu este foarte sănătoasă pentru organismul uman, însă dacă sunt alese alimentele care trebuie corpul poate beneficia de o detoxifiere și de o revitalizare după atâtea preparate grele din punct de vedere digestiv.
Preparatele din comerț pentru post sunt ultraprocesate și nu tocmai sănătoase, dar specialiștii în nutriție consideră că oamenii pot alege alimente care fac bine organismului uman. În timpul anului, credincioșii creștini, fie ei catolici sau ortodocși, țin mai multe posturi, în care nu au voie să mănânce anumite alimente, precum: carnea, laptele sau ouăle. Drept urmare, acestea trebuie înlocuite cu alte preparate care să asigure necesarul de vitamine și energie pentru corp.
Ce alimente să consumi în post?
Cele mai importante posturi pentru credincioșii creștini sunt cel al Crăciunului și al Paștelui. În aceste perioade, oamenii nu au voie să consume carne, lapte ouă, ba chiar și ulei. Drept urmare, trebuie găsite alternative vegetale pentru necesarul de proteine și vitamine.
Așadar, în zilele de post pot fi consumate legume, precum: fasolea, mazărea, năutul, soia sau lintea. La capitolul fructe nu există restricții, însă din dieta de post ar trebui să facă parte și nucile, alunele, arahidele, migdalele, fiindcă au foarte multe proprietăți benefice pentru organismul uman. Totodată, orezul brun și cerealele asigură un aport important de proteine și nu trebuie uitată nici ciupercile sau semințele.
Specialiștii în alimentație atrag atenția că mâncarea de post din comerț este ultraprocesată și este indicat să fie evitată. Totodată, în aceste perioade trebuie respectate anumite reguli pentru a nu lua în greutate, scriu cei de la catena.ro.
Câte mese este indicat să mănânci în post?
Postul este o perioadă în care organismul se poate detoxifia, iar sufletul se poate curăţa de problemele lumești. În această perioadă este indicat să fie respectat un echilibru al meselor, astfel încât organismul să nu simtă lipsa proteinelor sau a vitaminelor cu care era obișnuit. Așadar, mâncarea de post poate fi considerată mai sănătoasă decât cea obișnuită, dar în anumite condiții.
Iată ce recomandă specialiștii în nutriție pe timpul postului:
1.Să fie luate trei mese pe zi și două gustări, la interval de două ore, astfel încât să nu intervină o foame acută.
2.Să se bea minim 2 litri de apă pe zi pentru o hidratare corectă a corpului.
3.Fructele trebuie mâncate singure, fără alte alimente, și la un interval de două ore pentru a evita fermentarea acestora, potrivit farmaciata.ro.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau