FOTO - Prăjitura magică
Dimensiune font:
Prăjitura magică este un desert spectaculos ușor de preparat, fiind formată din trei straturi de consistențe diferite. Este un preparat perfect pentru ocazii speciale sau pentru zilele în care ai musafiri la masă.
Rețeta a devenit foarte populară datorită aspectului deosebit atunci când este tăiată. Laptele, untul, ouăle, zahărul și făina se adaugă la aluat într-o succesiune precisă și la anumite temperaturi. Rezultatul este o prăjitură cu aromă de vanilie care vă va surprinde la fiecare îmbucătură.
Primul strat, cel de bază, are o textură solidă și este ușor mai închis la culoare. Al doilea strat este mai mult ca o budincă cremoasă și catifelată. Strat superior este cel al unui chec moale presărat cu zahăr pudră.
Prăjitura magică este ușor de tăiat după ce a stat cel puțin 2 ore la frigider, pentru a permite straturilor să se așeze.
Ingrediente (pentru o tavă de 20x20 cm)
- 4 ouă medii
- 150 grame zahăr
- unt 125 grame unt topit rece
- 1 vârf de cuțit de sare
- 1 lingură de extract natural de vanilie
- 1 lingură de apă rece
- 115 grame făină
- 1 linguriță de suc de lămâie
- 500 ml lapte integral cald
- zahăr pudră
Mod de preparare
Se separă albușurile de gălbenușuri în două boluri separate. Se topește untul și se lasă să se răcească complet. Se bat albușurile până devin tari, adăugând sucul de lămâie pentru a le stabiliza imediat ce devin albe.
Se bat gălbenușurile de ou cu zahărul timp de aproximativ 10 minute, pentru a obține un amestec ușor și pufos. Se adaugă apa, extractul de vanilie și sarea. Se încălzește laptele într-o cratiță mică. Adăugați untul rece și continuați să bateți cu telul electric.
Se adaugă treptat făina cernută, în timp ce se bate.
Adăugați laptele fierbinte, nu clocotit, în timp ce continuați să amestecați. Veți obține un fel de aluat lichid.
Încorporați albușurile, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn. Consistența finală va fi destul de lichidă.
Se tapetează o tavă pătrată de 20x20 cm cu hârtie de copt și se toarnă aluatul. Coaceți prăjitura magică la 150° (într-un cuptor static preîncălzit) timp de aproximativ o oră și 20 de minute. Blatul trebuie să fie copt uniform și să aibă o culoare aurie.
Se lasă să se răcească complet la temperatura camerei, apoi se acoperă cu folie de plastic și se lasă să se odihnească în frigider timp de 2 ore.
După acest timp, îl puteți desface și îl puteți tăia în cuburi cu un cuțit neted cu lama umedă.
Înainte de a se servi, prăjitura magică se presară cu zahăr pudră.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau