FOTO - Prăjitura magică

praji

Dimensiune font:

| 22-02-2024 07:15

Prăjitura magică este un desert spectaculos ușor de preparat, fiind formată din trei straturi de consistențe diferite. Este un preparat perfect pentru ocazii speciale sau pentru zilele în care ai musafiri la masă.

Rețeta a devenit foarte populară datorită aspectului deosebit atunci când este tăiată. Laptele, untul, ouăle, zahărul și făina se adaugă la aluat într-o succesiune precisă și la anumite temperaturi. Rezultatul este o prăjitură cu aromă de vanilie care vă va surprinde la fiecare îmbucătură.

Primul strat, cel de bază, are o textură solidă și este ușor mai închis la culoare. Al doilea strat este mai mult ca o budincă cremoasă și catifelată. Strat superior este cel al unui chec moale presărat cu zahăr pudră.

Prăjitura magică este ușor de tăiat după ce a stat cel puțin 2 ore la frigider, pentru a permite straturilor să se așeze.

Ingrediente (pentru o tavă de 20x20 cm)

- 4 ouă medii

- 150 grame zahăr

- unt 125 grame unt topit rece

- 1 vârf de cuțit de sare

- 1 lingură de extract natural de vanilie

- 1 lingură de apă rece

- 115 grame făină

- 1 linguriță de suc de lămâie

- 500 ml lapte integral cald

- zahăr pudră

Mod de preparare

Se separă albușurile de gălbenușuri în două boluri separate. Se topește untul și se lasă să se răcească complet. Se bat albușurile până devin tari, adăugând sucul de lămâie pentru a le stabiliza imediat ce devin albe.

Se bat gălbenușurile de ou cu zahărul timp de aproximativ 10 minute, pentru a obține un amestec ușor și pufos. Se adaugă apa, extractul de vanilie și sarea. Se încălzește laptele într-o cratiță mică. Adăugați untul rece și continuați să bateți cu telul electric.

Se adaugă treptat făina cernută, în timp ce se bate.

Adăugați laptele fierbinte, nu clocotit, în timp ce continuați să amestecați. Veți obține un fel de aluat lichid.

Încorporați albușurile, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn. Consistența finală va fi destul de lichidă.

Se tapetează o tavă pătrată de 20x20 cm cu hârtie de copt și se toarnă aluatul. Coaceți prăjitura magică la 150° (într-un cuptor static preîncălzit) timp de aproximativ o oră și 20 de minute. Blatul trebuie să fie copt uniform și să aibă o culoare aurie.

Se lasă să se răcească complet la temperatura camerei, apoi se acoperă cu folie de plastic și se lasă să se odihnească în frigider timp de 2 ore.

După acest timp, îl puteți desface și îl puteți tăia în cuburi cu un cuțit neted cu lama umedă.

Înainte de a se servi, prăjitura magică se presară cu zahăr pudră.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/04/2024 19:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

 Pe urmele sandvișului, o istorie gustoasă
16/04/2024 16:09

Originea sandvisului este o poveste plină de imaginatie si inventivitate. Chiar dacă nu putem identifica un singur inventator al sandvisului, putem explora momentele cheie si evolutia acestui aliment de bază ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Rețete de post. Curry de linte
12/04/2024 10:50

  Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume ar ...

Detoxifiere cu smoothie cu pătrunjel
08/04/2024 07:45

Sucul de pătrunjel este, de fapt, un smoothie verde care devine un factor potent in eliminarea kilogramelor in plus. Practic, poti combina zilnic o legătură de pătrunjel intr-un smoothie cu legumele si fruc ...

FOTO - Mic dejun în stil spaniol: pâine cu roșii și ulei de măsline
04/04/2024 07:15

În tara măslinelor, uleiul de masline, fără grăsimi si foarte sănătos este la ordinea zilei si mai ales la micul dejun. Spaniolii stiu să facă o artă din pregătirea unui mic dejun, desi practic ...

 Povestea ciocolatei. De la zeii azteci la deliciul modern
01/04/2024 15:18

O călătorie in lumea ciocolatei este mai mult decat o explorare a evolutiei unui produs culinar; este o incursiune in istoria, cultura si inovatia. În ciuda formei si formulei sale actuale, ciocolata is ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei