Migas, mâncarea păstorilor din Spania
Dimensiune font:
Migas este una dintre cele mai vechi mâncăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau pâinea mai veche în grăsime de oaie, pregâtindu-şi astfel un mic dejun delicios.
Ca şi în cazul altor mâncăruri naţionale, există versiuni diferite de la o regiune la alta. Totuşi migas are la bază acelaşi ingredient: pâinea mai tare, veche de vreo patru zile.
Se taie cuburi şi se înmoaie cu puţină apă sărată, după care se prăjeşte în ulei de măsline sau în untură până se rumeneşte şi este crocantă.
In Extremadura, ai cărei locuitori sunt mari amatori de carne de porc, migas se aromatizează cu usturoi, boia de ardei iute şi bucăţele sărate de şuncă – formând un delicios tapa, acompaniat de o cerveza rece.
In Aragon, migas este o mâncare consistentă, în care se amestecă şi bucăţele de chorizo afumaţi, iar pe deasupra se pun ouă prăjite şi struguri.
Pentru amatorii de dulciuri, există migas canas, care se face din pâine înmuiată în lapte, prăjită şi presărată cu zahăr pudră şi scorţişoară.
De asemenea, sa nu uităm inegalabila migas negras, care se stropeşte cu ciocolată topită.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau