Prăjitura de post cu cremă de lămâie
Dimensiune font:
Prăjitura de post cu cremă de lămâie este una dintre cele mai simple și gustoase deserturi. Acest preparat este unul răcoros, dar și foarte pufos, pe care cu câteva ingredinte, cel mai important fiind lămâia, îl poți prepara și tu la tine acasă.
Ingrediente
3 plicuri de budincă de lămâie
250 de grame de margarină
300 g zahăr
1 linguri de esență de lămâie
800 ml lapte de cocos
600 gr faină
9 linguri de făină
zeamă de lămâie
180 ml ulei
3 lingurițe praf de copt
9 linguri de cacao
Mod de preparare
Ingredientele lichide se amestecă cu zahărul, apoi se adaugă făina, praful de copt și cacaua, toate fiind amestecate până la obținerea unei compoziții omogene. Amestecul obținut se va împărți în trei părți egale pentru a face foile, urmând ca apoi să stea la copt la 180 de grade, timp de 15 minute.
Pentru cremă, punem laptele, praful de budincă și zahărul al fiert, adăugăm esență de lămâie, iar când este gata o acoperim cu o folie de aluminiu și o lăsăm să se răcească. Când crema este rece o amestecăm cu margarină, umplem foile și le suprapunem, putând pudra ultima parte cu zahar. Poftă bună!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau