Prima bere albastră a avut un succes teribil
Dimensiune font:
Folosind o micro-algă numită spirulină, o berărie din Franţa a produs prima bere albastră din lume. Băutura este rezultatul colaborării dintre o berărie din nordul Franţei şi o companie care produce substanţe nutritive.
Berea albastră a fost un succes pe piaţă. Primul lot de 1.500 de sticle s-a vândut deja, iar acum producţia a crescut, pentru a face faţă cererii, potrivit Digi24. Culoarea sa albastră provine de la spirulină, o algă cultivată în bazine speciale de compania Etika Spirulina în nordul Franţei. Componenta spirulinei ce produce nuanţa albastră, denumită ficocianină, este adăugată apoi în bere în timpul procesului de fabricaţie. Testând o sticlă proaspăt fabricată cu acest sortiment de bere, o angajată a fabricii, Mathilde Vanmansart, spune că băutura are gust de hamei, este uşoară şi cu arome fructate, iar singura dovadă a prezenţei algelor este culoarea sa albastră.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau