Sosul chimichurri, o delicatesă în bucătărie
Dimensiune font:
Chimichurri este un sos argentinian, adesea servit alături de cărnuri la grătar, pește și alte preparate din carne. Este folosi și pentru marinarea diferitelor tipuri de carne și este recunoscut ca fiind un sos proaspăt și aromat, cu un amestec distinct de ierburi și condimente. Este o rețetă foarte simplă dar foarte aromată, care se prepară la rece.
Ingrediente Sos chimichurri – rețetă simplissimă, aromată și rapidă
2 legături mari de pătrunjel proaspăt
3-4 căței de usturoi (sau mai mult, dacă vă place usturoiul foarte tare)
10 grame (2 linguri cu vârf) de oregano uscat
1 linguriță cu vârf de fulgi de chilli (sau după gust)
zeama proaspăt stoarsă de la 2 lămâi mari sau 100 de mililitri de oțet de vin roșu de 6°, de foarte bună calitate
200 de mililitri de ulei, preferabil unul cu gust neutru, eu am folosit de avocado (se poate folosi uleiul de porumb, de rapiță, de sâmburi de struguri etc)
sare și piper negru proaspăt măcinat după gust
Se taie si se amestecă toate ingredientele, apoi se lasă la rece. Se servește alături de grătar.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau