Varză murată cu ciolan afumat
Dimensiune font:
Varza murată cu ciolan afumat este una dintre mâncărurile preferate ale românilor.
Pentru a o prepara aveam nevoie de:
- o varza murata;
- 400 g ciolan afumat;
- o lingura pasta de tomate;
- o lingura untura de porc;
- o cana supa de legume(apa);
- o frunza de dafin;
- cimbru;
- piper;
- boia iute;
- vegeta(optional);
- o legatura de marar.
Mod de preparare:
- lasa varza la desarat in apa rece, vreme de trei ore;
- pune untura intr-un tuci si cand se incinge adauga ciolanul taiat bucati potrivite( partea cu mai multa grasime a ciolanului);
lasa ciolanul sa se rumeneasca usor, apoi adauga varza tocata marunt si caleste-le impreuna;
- cand zeama de la varza a scazut, adauga jumatate din cana de supa, frunza de dafin si celelalte condimente;
- mai lasa la fiert cateva minute;
- transfera varza intr-o tava pe care o dai la cuptor;
- la jumatatea fierberii adauga si pasta de tomate desfacuta in restul de supa si mai lasa la fiert circa 20-25 minute;
- la final, adauga mararul tocat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau