Primul stat paralel. SIE a desecretizat documente din anii ’90, care atestă că fostul șef Bancorex, Răzvan Temeșan, era agent acoperit

Dimensiune font:

| 14-06-2024 17:13

 Răzvan Temeșan a fost președinte al Bancorex între anii 1993 și 1997, exact în perioada în care a fost recrutat de SIEPrimul stat paralel SIE a desecretizat documente din anii 90 care atesta ca fostul sef Bancorex Razvan Temesan era agent acoperit

 Serviciul de Informații Externe (SIE) a trecut la desecretizarea documentelor care confirmă că bancherul Răzvan Temeșan a lucrat sub acoperire în perioada în care era director al Bancorex. În 1997, Răzvan Temeșan a fost pus oficial sub acuzare pentru subminarea economiei naționale și arestat. În total, el a avut 37 de dosare penale, în care a fost fie achitat, fie scos de sub urmărire. Răzvan Temeșan a murit în anul 2020, luând cu el secrete întunecate ale unor personaje influente din lumea politică și din afaceri.

Răzvan Temeșan, nume de cod ”Bădiță Liviu”

La data de 11 aprilie 2024, SIE a declasificat documente referitoare la statutul ui Răzvan Temeșan, respectiv trecerea în rezervă ”pentru alte motive sau nevoi ale Serviciului de Informații Externe, fără drept la pensie militară” a colonelului ”Bădiță Liviu”

În documentul datat 10 iulie 1997 și semnat de directorul SIE de la acea vreme, Ioan Talpeș, numele militarului trecut în rezervă este trecut între ghilimele, o formulare folosită atunci când se întocmesc documente referitoare la agenți acoperiți.

 

documente bancorex
În 2013, Răzvan Temeșan a fost anunțat că trecerea sa în rezervă a fost făcută în termeni legali. Abia în 2024, ordinul de trecere în rezervă a fost desecretizat / Colaj foto: Fanatik

 

De altfel, documentul desecretizat a fost înaintat deja Curții de Apel București, pentru a fi atașat dosarului în care Bogdan Temeșan, fiul fostului șef de la Bancorex, se judecă cu SIE și MApN pentru recunoașterea drepturilor tatălui său, în care solicită daune morale care decurg din recunoașterea calității acestuia.  

Numele ”Bădiță Liviu” a apărut, prima dată, într-un document prezentat în 2003, de ziarul România Liberă, potrivit căruia Răzvan Temeșan a fost chemat în rândul cadrelor permanente al SIE, cu grad de locotenent-colonel. Documentul era datat 1993 și semnat, de asemenea, de Ioan Talpeș.

SIE a avut nevoie de câțiva ani să-l identifice pe Temeșan în arhivele instituției

Tot pe 11 aprilie, SIE a desecretizat alte înscrisuri referitoare la activitatea lui Răzvan Temeșan, în cadrul serviciului secret. Este vorba despre un document numit ”Ștate de plată” și altul intitulat ”Fișe chitanțe”. Acestea se referă la sume de bani încasate de fostul șef al Bancorex de la SIE cu titlu de soldă militară, tot sub numele de Bădiță Liviu. Plățile încep în august 1993 și se încheie în mai 1997, cu mențiunea: ”trecut în rezervă cu 

Interesant este că SIE a avut nevoie de un timp destul de lung să identifice în arhiva sa documente referitoare la activitatea lui Răzvan Temeșan, de la mijlocul anilor ’90. Prima reacție a Serviciului, în cadrul litigiului cu fiul lui Temeșan a fost aceea că bancherul ”nu a fost identificat în evidențele instituționale, sub calitatea de cadru militar”.

În noiembrie 2021, Bogdan Temeșan a transmis o nouă petiție care conținea o fotocopie a unei adrese emise în cursul anului 2013 de către SIE, în care se preciza: ”trecerea dumneavoastră în rezervă s-a efectuat cu respectarea cadrului normativ în vigoare la acea dată, respectiv 10 iulie 1997”

Ulterior, SIE a transmis instanței că ”au apărut indicii temeinice că identitatea defunctului a fost protejată în cadrul instituției, fiind întreprinse verificări suplimentare pe baza numărului de înregistrare a corespondenței”. De asemenea, a venit și confirmarea că Răzvan Temeșan a fost încadrat în SIE la data de 15 iulie 1993, fiind trecut în rezervă la data de 10 iulie 1997.

Răzvan Temeșan s-a deconspirat în direct: ”Erau persoane interesate să pună mâna pe bani”

Interesant este că, în timpul cercetărilor penale în diverse dosare, bancherul Răzvan Temeșan nu și-a declinat niciodată calitatea de ofițer al SIE, în schimb a făcut-o în 2014, într-un interviu de televiziune. El a declarat că misiunea lui era să identifice conturile pe care România le avea în străinătate din timpul comuniștilor și să le repatrieze.

„Activitatea mea s-a desfășurat în a descoperi banii ăştia, la banca română de comerţ exterior, în conturi ascunse şi la alte bănci din România. Zeci de milioane de dolari am adus. (…)

Am deranjat diverse persoane care erau interesate să treacă timpul şi să pună mâna pe banii ăştia. La început nu au ştiut cine a furnizat informaţiile de au rămas fără bani din moment ce eu am fost ofiţer sub acoperire deconspirat, normal, ştiu destule despre multă lume”, spunea Răzvan Temeșan, la Digi 24.

 

razvan temesan romania libera
Ziarul România Liberă a publicat, în 2003, documentul care ar fi stat la baza recrutării lui Răzvan Temeșan în SIE, sub numele Bădiță Liviu

 

temesan romania libera

Personalul Serviciului de Informații Externe are obligația de a nu divulga nimănui calitatea de cadru SIE, de a păstra secretul datelor și informațiilor cunoscute în timpul activității și de a informa în legătură cu relațiile cu cetățenii străini. Singura persoană autorizată să cunoască identitatea reală a unui ofițer de informații este soțul sau soția acestuia. Se consideră că partenerul de viață reprezintă același grad de încredere ca și ofițerul, mai ales că este supus acelorași verificări de securitate.

Probleme de legalitate la ordinul de trecere în rezervă

Ordinul de punere în rezervă a lui Răzvan Temeșan are însă și o mare problemă. Acesta este datat 10 iulie 1997, exact la o zi după ce acesta a fost reținut pentru 30 de zile într-un dosar în care era acuzat că a atribuit nelegal autoturisme unor ”prieteni”, iar cheltuielile au fost suportate de către bancă. În acest dosar, Temeșan a fost achitat după ce s-a constatat că procurorii au îndepărtat de la dosar înscrisuri privind ”calitatea de șefi parc auto ale unor instituții” și le-a înlocuit cu o sintagmă generică, ”prieteni”.

Problema este că ofițerii SIE se supun aceluiași regim pe care-l au cadrele militare din MApN, pentru care legea spune că ”se suspendă din funcție pe perioada în care, fiind în stare de arest preventiv, sunt urmărite penal, trimise în judecată, ori sunt judecate de către instanțele judecătorești”. Suspendarea operează pe toată perioada în care cadrul militar este anchetat sau cercetat.

Cu alte cuvinte, Răzvan Temeșan nu putea fi trecut în rezervă pe durata suspendării, respectiv a urmăririi penale și a cercetării judecătorești, care a durat, în total, aproximativ 20 de ani. De asemenea, ordinul de trecere în rezervă ar fi trebuit să fie prezentat ofițerului în cauză.

Fiul lui Răzvan Temeșan a ridicat, în instanță, problema legalității și chiar a autenticității acestuia. În cazul în care o instanță ar declara ordinul nelegal, atunci toate acțiunile împotriva lui Răzvan Temeșan ar fi lovite de nulitate, pentru că, potrivit statutului său, acesta ar fi trebuit să fie anchetat de un parchet militar.

Emil Constantinescu denunța ”mafia bancară” cu trei ore înainte de descinderea poliției la Bancorex

Răzvan Temeșan a fost scos de polițiști din sediul Bancorex la data de 14 martie 1997, de 18:45, când pe numele lui se constituise deja un dosar penal. Interesant este că acțiunea a avut loc la doar trei ore după ce președintele Emil Constantinescu declara că ”veți vedea în perioada următoare acțiuni împotriva mafiei financiar-bancare”. În aceeași zi, când Temeșan era reținut, s-a desfășurat o Adunare Generală a Acționarilor, care a avut ca scop destituirea acestuia din funcția de președinte al Bancorex.

Emil Constantinescu ar putea fi citat ca martor într-un dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, după plângerea lui Bogdan Temeșan împotriva instituțiilor care l-au anchetat pe tatăl său. Există informații potrivit cărora fostul președinte știa că șeful celei mai importante bănci din România fusese recrutat și acționa în numele SIE.

Răzvan Temeșan a condus Bancorex în perioada 1993 – 1997, exact în perioada în care a activat ca ofițer acoperit. Fosta Bancă Română de Comerț Exterior (BRCE) a fost înființată în 1968, iar în perioada comunistă a găzduit operațiuni comerciale speciale efectuate de guvern.

Direcția de Informații Externe, implicate în activitatea Bancorex din timpul comuniștilor

După 1989, s-a aflat că majoritatea tranzacțiilor s-au derulat prin intermediul unor întreprinderi de comerț exterior în cadrul cărora erau angajați ofițeri de securitate ai Direcției de Informații Externe (DIE). Valuta rezultată din aceste afaceri era depozitată în conturi secrete deschise pe numele unor ofițeri DIE. De altfel, în 1990, muncitorii români care au lucrat în străinătate, au aflat că nu mai aveau niciun ban în conturile de la BRCE, iar documentele dispăruseră.

În 1997, povestea s-a repetat. Prăbușirea Bancorex, care în acel moment era cea mai mare bancă românească (finanța inclusiv importurile de energie), a provocat un adevărat cutremur pe piața financiară.

Pierderile Bancorex provenite din credite nerambursabile sau ilegale se ridicau la suma de 2,4 miliarde de dolari, adică 7% din produsul intern brut. Pentru acoperirea acestui prejudiciu s-a constituit o taxă de solidaritate care a fost colectată din prețul la combustibil.

Lista generalilor care au luat credite preferențiale de la Bancorex

Ulterior s-a descoperit că beneficiarii unor contracte preferențiale, luate cu puțin timp înainte de prăbușirea băncii, au fost generali ai serviciilor secrete, afaceriști sau persoane din anturajul politicienilor. Creditele erau acordate cu dobânzi cu mult sub nivelul inflației (la acel moment, dobânzile la credite ajungeau și la 100%).

Pe lista beneficiarilor, publicată de fostul consilier prezidențial Marius Oprea, se numără: Ioan Talpeș (fost șef SIE, fost ministru), generalul Victor Nănescu (SIE), Gheorghe Stan (secretar de stat, fost maior de Securitate), Ovidiu Grecea (fost prefect al Capitalei), generalul Cătălin Voicu (SPP), generalul Tiberiu Lopatiță (fost șef STS), sau generalul Ion Popescu (fost adjunct SRI). Nu toate sumele au fost recuperate, după prăbușirea Bancorex. Oprea a făcut aceste dezvăluiri într-un editorial pentru Mediafax, intitulat ”Devalizarea Bancorex a fost opera securiștilor, regrupați în SIE și SRI, sub paza Poliției și procurorilor, creditorii ei”.

Răzvan Temeșan anunțase că vrea să blocheze privatizarea Petromidia, înainte să fie luat de poliție

Înainte să fie pus sub acuzare, Răzvan Temeșan ar fi transmis Ministerului de Finanțe că va începe executarea biletelor la ordin a Companiei Române de Petrol, care deținea rafinăriile din România. Asta însemna ca activele CRP urmau să intre în patrimoniul Bancorex, în plin avânt al privatizărilor.

Petromidia, perla industriei petroliere românești, se aflase în atenția americanilor, care au încercat s-o cumpere, în 1993, prin afaceristul Marc Rich, un apropiat al lui Bill Clinton, dar și a turcilor de la Akmaya. Până la urmă, rafinăria a fost vândută în 2000 către Rompetrol Group BV Rotterdam, companie deținută de Dinu Patriciu.

Recunoașterea de către un serviciu secret românesc a faptului că șeful Bancorex a fost agent acoperit pune într-o lumină nouă scandalul prăbușirii sistemului bancar românesc, de la mijlocul anilor ’90. Cel mai probabil, însă, adevărul despre implicarea unui ”stat paralel” al vremii în devalizarea băncilor, nu se va afla niciodată.

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

FIVE Administration S.P.R.L, vinde prin licitatii publice utilaje agricole, al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
Comuna Tasca, judetul Neamt,  concesioneaza o parcela de 3.226mp, in intravilanul comunei Tasca 1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
FIVE Administration S.P.R.L.,  vinde prin licitatie publica bunurile: cladire 2 camere -Volanschi; „Ferma Coroiesti” ; „Ferma Docaneasa” si bunuri mobile ce le deservesc. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, Judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza 4 licitatii publice cu strigare, in vederea valorificarii urmatoarelor active aflate in patrimoniul debitoarei, astfel: in datele de 27.03.2025, 03.04.2025, 10.04.2025 si 17.04.2025, de la orele: Ora 12:00: Cladire 2 Camere -Volanschi- Pret pornire: 1.595,94 Lei; Ora 13:00: Proprietate imobiliara „Ferma Coroiesti” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 77.090,64 Lei; Ora 14:00: Proprietate imobiliara- „Ferma Docaneasa” si bunuri mobile ce o deservesc, valorificate „in bloc”- Pret pornire: 117.805,79 Lei. Orele anuntate pentru fiecare Activ se respecta pentru fiecare zi in care se vor organiza licitatii. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Activele pot fi vizionate prin programare prealabila dupa achizitionarea caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor, la pretul de 3.570 Lei (TVA inclus) pentru fiecare Activ in parte, mai putin pentru Activul-„Cladire 2 Camere -Volanschi” pentru care Caietul de sarcini are pretul de 595 (TVA inclus) si ulterior, semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Caietul de sarcini poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five- advisory.ro. Licitatia va avea loc la sediul Five Administration S.P.R.L. din Bucuresti, Str. Romulus nr. 23, sector 2 sau prin corespondenta / videoconferinta, dupa cum va decide Administratorul judiciar de la caz la caz. Documentatia de participare la licitatie va fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five- advisory.ro, pana cel tarziu cu o zi inainte de data fiecarei licitatii, ora 16:00. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice nu vor fi luate in considerare. Informatii suplimentare privind activele si pentru vizionarea activelor pot fi obtinute la nr. 0744.950.751 sau e-mail: office@agro- complex.ro.
SUBSCRISA Five Administration SPRL, in calitate de Administrator judiciar al debitoarei R-Agro Falciu SA -in reorganizare, organizeaza in perioada 16.04 -09.05.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobile aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: -Utilaje agricole lista nr. 1 -pret de pornire peste 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 16 -17.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 29 -30.04.2025, termen-limita inscriere: 28.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 07 -08.05.2025, termen-limita inscriere: 06.05.2025, ora 12:00. -Utilaje agricole lista nr. 2 -pret de pornire sub 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 17 -23.04.2025, termen-limita inscriere: 16.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 30.04 -02.05.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 08 -09.05.2025, termen-limita inscriere: 07.05.2025, ora 12:00. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administratorul ui judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiilor nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administratoru lui judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confidentiali tate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 595 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire peste 9.000 Lei si de 119 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire sub 9.000 Lei si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenul-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie este cel mentionat mai sus, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five-advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la nr. 0762978187 sau e-mail: office@r-agro.ro si numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini.
IGPR anunță reținerea a 12 persoane în cadrul unui dosar de înșelăciuni financiare
10/04/2025 17:39

Un total de 12 persoane au fost retinute, iar alte 33 sunt cercetate sub control judiciar intr-un amplu dosar ce vizează fraude in domeniul investitiilor financiare, anuntă Politia Romană printr-un comunicat ...

Eșec pentru echipa lui Kovesi, în România
10/04/2025 06:54

Răsturnare spectaculoasă de situatie. Curtea de Apel Cluj a anulat, miercuri, condamnarea de patru ani inchisoare primită in primă instantă de afaceristul Cătălin Hideg, patronul companiei Sanimed Intern ...

Delta Dunării câștigă trofeul suprem la Gala „Destinația Anului 2025”
09/04/2025 09:18

Delta Dunării a fost desemnată castigătoarea Marelui Premiu in cadrul Galei „Destinatia Anului 2025”, una dintre cele mai relevante competitii de promovare a turismului romanesc. Clasamentul fina ...

Victor Ponta a 'luat-o la țintă' pe Kovesi: Numai câinelui nu i-a făcut dosar în familia mea!
09/04/2025 06:49

Candidatul la alegerile prezidentiale Victor Ponta a declarat luni, pe B1 TV, că fosta sefă DNA Laura Codruta Kovesi i-a făcut un dosar politic. Acesta a precizat că regretă că a acceptat numirea sa in fu ...

Incidentul care a pus pe jar serviciile secrete din România: Ce au stabilit specialiştii în cazul plicurilor primite de patru instituţii din Bucureşti
02/04/2025 18:34

Anchetatorii au stabilit că plicurile primite in urmă cu o zi, in Bucuresti, de Avocatul Poporului, Biroul Electoral Central, Inspectoratul General al Poliţiei Romane şi Inspectoratul General al Jandarmerie ...

„Am fost violată de Van Damme când aveam 15 ani. Ziceau că e mascul alpha”. Declarații incendiare despre actorul acuzat că îi plăceau minorele din România
02/04/2025 17:08

Celebrul actor Jean-Claude Van Damme, cunoscut pentru rolurile sale din filmele de actiune ale anilor ’90, este mentionat intr-un dosar penal de mare gravitate, investigat de DIICOT Iasi. Una dintre victime ...

Un 'nou început' pentru Ion Iliescu: Trimis, din nou, în judecată în Dosarul Mineriadei, alături de Petre Roman și alții
02/04/2025 10:55

Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, Virgil Măgureanu, Adrian Sarbu, Miron Cozma au fost trimişi in judecată in Dosarul “Mineriada din 13 – 15 iunie 1990”, pentru infracţiuni co ...

Traian Băsescu îl contrazice pe Marcel Ciolacu după scandalul cu Hurezeanu: 'Anularea alegerilor afectează relația României cu SUA'
31/03/2025 14:16

Fostul presedinte Traian Băsescu sustine, intr-o postare pe Facebook, că principala problemă in relatia Romaniei cu Statele Unite nu este legată de ambasador, ministrul de Externe sau lipsa unui imputernici ...

Victor Ponta a izbucnit după ce CNA a eliminat emisiunea lui Tucă și alte producții online: Un abuz evident
27/03/2025 10:20

Victor Ponta, candidat la alegerile prezidentiale, a izbucnit după ce CNA a decis să elimine mai multe emisiuni in care anularea alegerilor sau eliminarea lui Călin Georgescu din cursa pentru alegerile prezi ...

Decizie bombă a justiției: Ion Iliescu rămâne fără certificatul de revoluţionar
26/03/2025 15:48

Tribunalul Bucuresti a acceptat solicitarea formulată de Secretariatul de Stat pentru Recunoasterea Meritelor Luptătorilor Impotriva Regimului Comunist si a revocat certificatul de revolutionar acordat fostul ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei