Ce se întâmplă cu zilele de concediu rămase. Mai pot fi luate sau sunt pierdute?
Dimensiune font:
Codul Muncii arată că anual fiecare angajat are dreptul la 20 de zile lucrătoare de concediu de odihnă. Acesta este numărul minim, angajatorul fiind cel care stabilește exact câte zile de odihnă acordă angajatului, totul fiind trecut în contractul individual de muncă.
Perioadele de incapacitate temporară de muncă, cele aferente concediului de maternitate, precum și concediul de risc maternal sau cel pentru îngrijirea copilului bolnav se consideră perioade de activitate prestată. Dacă apar una dintre aceste situații în timpul concediului de odihnă, acesta se întrerupe, angajatul urmând să efectueze următoarele zile de concediu după ce trece una dintre perioadele de mai sus sau să reprogrameze respectivele zile de concediu de odihnă.
În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă, acesta are dreptul să-și ia concediul rămas într-o perioadă de 18 luni de la începutul anului următor. Deci zilele de concediu rămase din 2020 pot fi luate până în iunie 2022. Zilele de concediu rămase pot fi compensate în bani numai în cazul încetării contractului individual de muncă
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau