Odată ce România va intra în Schengen, este de așteptat ca o treime sau chiar jumătate din forţa de muncă asiatică prezentă în România să plece în Occident, acolo unde salariile sunt mult mai mari, a declarat la ZF Life Paula Rusu, managing partner l
Dimensiune font:
Odată ce România va intra în Schengen, este de așteptat ca o treime sau chiar jumătate din forţa de muncă asiatică prezentă în România să plece în Occident, acolo unde salariile sunt mult mai mari, a declarat la ZF Life Paula Rusu, managing partner la Today Workforce, potrivit Mediafax.
„Schengenul va fi un moment interesant. Multe dintre estimările estimările celor care lucrează în piaţa de resurse umane arată ca 30-50% din forţa de muncă asiatică va pleca”, a declarat Paula Rus, Managing Partner, TODAY WORKFORCE, în cadrul emisiunii de business ZF Live.
Intrarea totală a României în Schengen - deschiderea frontierelor aeriene, terestre şi navale - ar putea însemna plecarea în masă a forţei de muncă venite în ţară din statele din afara UE. Estimările arată că până la 50% dintre angajaţii asiatici din diferite sectoare ar putea părăsi ţara, subliniază Paula Rus.
Dacă prognozele se transformă în realitate, atunci retailul, construcţiile şi industria auto vor fi unele dintre cele mai lovite domenii de exodul forţei de muncă asiatice, pentru că aici sunt localizaţi mare parte dintre angajaţi şi pentru că există şi cerere mare pentru forţa de muncă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau