Restaurantele vor fi obligate să dea detalii despre ingredientele preparatelor. Inclusiv data când s-a născut porcul sau vita
Dimensiune font:
Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, vrea ca toate restaurantele să treacă în meniuri toate ingredientele folosite, inclusiv când s-a născut porcul, vita sau găina a cărei carne a fost folosită. Chiar dacă ordinul ANPC a stârnit nemulțumirea patronilor de restaurante, președintele Constantinescu spune că măsura se va aplica.
„Şi până acum trebuiau să o facă. Acum sunt doar nemulţumiţi pentru că trebuie să aflăm într-adevăr ce ingrediente şi materii prime.
Ciorba de burtă trebuie să se ştie din ce burtă este făcută, şaorma cu de toate trebuie să ştim ce înseamnă de toate, că poate în copilărie mâncam pelicanol lipici, poate unii dintre domniile lor se gândesc să pună în continuare această aromă. Nu credeţi că trebuie să aflăm ce mâncăm?”, a delarat președintele ANPC.
Horia Constantinescu a menţionat că, dacă de pe eticheta unui produs ambalat aflăm ce conţine, acelaşi lucru trebuie să se întâmple şi cu mâncarea din restaurante.
„Dacă pe eticheta unui produs ambalat aflăm atât materiile prime folosite, orice ingredient, inclusiv aditivii alimentari şi aflăm inclusiv aportul caloric, coeficientul caloric, de ce nu putem afla asta la restaurant?
Am spus şi celor cu care ne-am întâlnit, din asociaţiile patronale din industrie, dacă desfac un pachet cu biscuiţi achiziţionat de pe raftul unui magazin, dacă pe etichetă găsesc toate aceste informaţii şi îl pun în farfurie şi îl vănd la restaurant, îl privez pe consumatorul de la restaurant de informaţiile pe care le-ar fi putut avea dacă ar fi achiziţionat de pe raft produsul. Cred că lucrurile trebuie aduse într-o zonă nediscriminatorie”, a afirmat Horia Constantinescu.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau