Cursuri de digitalizare în agricultură, tehnologii sustenabile, farm management și economie circulară pentru profesorii din învățământul preuniversitar, la USV Iași
Dimensiune font:
Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) are în implementare proiectul „agriEDU: Formarea Cadrelor Didactice Preuniversitare în Agricultură”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Alături de USV Iași, pe lista universităților admise pentru finanțare pentru acest apel de proiecte se află și alte două universități din țară, mai exact Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.
Proiectul are o valoare de aproximativ 100 mii euro și va avea o durată de implementare de nouă luni. Grupul țintă este format din cadre didactice de la licee cu profil agricol din Regiunile Nord-Est și Sud-Est, care vor dobândi noi cunoștințe din domenii specifice cum ar fi Digitalizare în agricultură și tehnologii sustenabile, Farm management și economie circulară, Contabilitatea și fiscalitatea în agricultură sau Utilizarea tehnologiilor moderne în agricultură.
„Conținutul și structura cursurilor pentru cele patru domenii tematice de pregătire vor fi elaborate de către formatorii cu pregătire și expertiză în domeniul relevant și se vor corela cu nivelul de competență și cu nevoile curriculare ale grupului țintă vizat. Formatorii sunt cadre didactice din cadrul USV Iași cu specializare în domeniile tematice menționate”, a menționat șef lucr. dr. Ștefan Viziteu, din cadrul Facultății de Agricultură a USV Iași.
Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea atractivității învățământului profesional și tehnic, cu profil agricol prin asigurarea de către instituția USV Iași a unui program de formare continuă dedicat unui număr de minim 90 de cadre didactice din cadrul liceelor cu profil agricol. Programul de formare, denumit Educație agricolă pentru o dezvoltare durabilă se va desfășura în format blended learning (fizic, online sincron și online asincron), va avea o durată de 90 ore în total, iar la finalul formării fiecare absolvent va primi un certificat de formare profesională cu 30 de credite profesionale transferabile (CPT), cursurile fiind acreditate de Ministerul Educației.
„Acest demers nu doar va contribui la îmbunătățirea actului educațional pentru viitoarele generații de elevi în domeniul agriculturii și în domeniile conexe, ci va contribui și la îmbunătățirea percepției asupra agriculturii ca domeniu de studiu deoarece investind în formarea cadrelor didactice din sfera preuniversitară agricolă se poate spori atractivitatea învățământului agricol”, a mai punctat șef lucr. dr. Ștefan Viziteu.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau