Câte minute se fierbe mălaiul în apă pentru mămăligă, de fapt. Secretul să iasă delicioasă
Dimensiune font:
Mămăliga este preferată de foarte mulți români, așa că numeroase gospodine au învățat să facă acest preparat delicios și tradițional, însă nu iese de fiecare dată așa cum își doresc. Există câteva trucuri care o să te ajute să pui pe masă cea mai bună mâncare, așa că cei din jur o să fie impresionați.
Cum faci cea mai bună mămăligă
S-a aflat cât trebuie să fiarbă mălaiul în apă pentru ca rezultatul final să fie unul perfect. Produsul o să iasă delicios și fără cocoloașe dacă recurgi la anumite trucuri. Toată familia o să se bucure de preparatul pregătit, iar talentele tale din bucătărie o să fie lăudate.
Mămăliga poate să fie servită alături de foarte multe feluri de mâncare, fiind perfectă pentru friptură, sarmale, dar și multe altele. Aceasta poate să fie savurată și simplu, alături de brânză și smântână. Există numeroase rețete pe care gospodinele le pot aborda, însă totul se rezumă la cum este gătită mămăliga.
Aceasta poate să fie mâncată ori de câte ori cineva din familie are poftă de acest preparat. Mămăliga se găsește și în numeroase restaurante, dar, în trecut, ea era folosită pentru ca țăranii români să își potolească foamea în timp ce lucrau la câmp. De asemenea, produsul înlocuia pâinea pe vremuri.
Cât timp trebuie să fie lăsat mălaiul la fiert
În cazul în care vrei să îi surprinzi pe cei dragi, adaugă în apa pusă la fiert un vârf de cuțit de sare și un praf de făină de mălai, potrivit Impact.ro. Restul de mălai trebuie să fie adăugat treptat în momentul în care apa a început să fiarbă. Amestecă totul cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor.
Trebuie să amesteci bine mămăliga pe tot parcursul fierberii pentru ca aceasta să se prepare termic. Ea nu o să se lipsească de vasul folosit dacă respecți regula esențială. Apoi, este necesar să te gândești la tipul de mălai pe care îl folosești pentru a vedea cât timp trebuie să fie lăsat la fiert.
Ce trebuie să faci dacă recurgi la mălai de țară
În cazul în care folosești mălai de țară, el trebuie să fie lăsat la fiert cu 15 minute mai mult față de cel cumpărat din comerț. Produsele din magazine sunt grișate de obicei și au timpul de fierbere scris pe ambalaje. Mămăliga ta nu o să se poată mânca dacă nu o fie lasătă să fiarbă cât este necesar.
De asemenea, încearcă să scoți mămăliga pe un tocător de lemn curat după ce este gata pentru a scăpa de excesul de apă și a împiedica ridicarea aburilor. O să observi că toată familia ta o să fie mulțumită de acest produs, care poate să fie servit alături de foarte multe preparate pline de savoare
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau