Cătina, ajutor de neprețuit în creșterea imunității
Dimensiune font:
Cătina are numeroase efecte benefice pentru organismul uman pe care le enumerăm mai jos, pentru a şti cum să o utilizăm în avantajul sănătăţii noastre. Fructele de cătină conţin aproape toate mineralele şi vitaminele necesare organismului uman. Un pahar de suc de cătină cu miere, proaspăt preparat, consumat dimineaţa, va asigura porţia de vitamine şi energie pe tot parcursul zilei.
Cătina ajută organismul să se menţină sănătos şi puternic şi, la nevoie, să lupte împotriva bolilor. Mai mult, are proprietăţi antibiotice şi combate direct infecţiile bacteriene. Ajută organismul să elimine toxinele atât din sistemul digestiv cât şi de la nivelul ficatului, contribuind la o mai bună funcţionare a acestora.
Cătina este plină de antioxidanţi puternici ce ajută la neutralizarea radicalilor liberi, a substanţelor toxice preluate din mediu şi previn apariţia celulelor canceroase.
Cătina este un bun antiinflamator şi antibacterian nu doar la nivel intern, fiind des utilizată şi în tratarea afecţiunilor pielii, rănilor sau arsurilor.
Preparatele pe bază de cătină au numeroase indicaţii terapeutice, fiind recomandate pentru tratarea a numeroase afecţiuni precum cele hepatice, endocrine, digestive, gastroduodenale sau a ulcerului gastric. Tot la nivel intern, cosumul de cătină este indicat în avitaminoze, deficitul de vitamine din organism ce slăbeşte sistemul imunitar.
Cel mai des, cătina este întrebuinţată în tratarea răcelilor şi a virozelor respiratorii, având un mare aport de vitamine şi substanţe ce întăresc sistemul imunitar şi ajută organismul în lupta împotriva viruşilor.
Dacă vrei să beneficiezi de calităţile extraordinare ale cătinei dar nu eşti tocmai un fan al gustului pe care îl au fructele (acrişor-astringent), ar fi bine să iei în considerare mierea. Amestecul de cătină cu miere este considerat un elixir al sănătăţii, un leac universal pentru tratarea şi prevenţia a numeroase boli şi afecţiuni, datorită beneficiilor pe care aceste două alimente le aduc organismului, atât separat, dar mai ales împreună: antioxidant, antiinflamator, imunostimulator, vitaminizant, anticancerigen, antiîmbătrânire, vindecă răcelile şi infecţiile, reglează sistemul circulator, endocrin şi activitatea gastro-intestinală.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau