Cum a luat naștere bufetul suedez, locul de unde românii pleacă cu brațele pline?
Dimensiune font:
Mâncarea este una dintre plăcerile vieții și este apreciată peste tot în lume. De-a lungul timpului, odată cu dezvoltarea societăților, preparatele culinare s-au diversificat și au devenit mai complexe și mai complete din punct de vedere nutrițional. La fel și servirea.
Smörgåsbord este celebrul bufet suedez
Suedia este una dintre țările nordice ale continentului european care a intrat în istorie și pentru faptul că a creat celebrul bufet suedez. Această modalitate de a lua masa fără ca ospătarii să interacționeze cu clienții a luat naștere în secolul al XVI-lea. Inițial, au fost servite platouri cu pâine, unt, brânză, pește, mezeluri și cârnați, însoțite de băuturi alcoolice tradiționale, precum rachiul.
De aceste mese, servite în acest fel, se bucurau oamenii din clasele superioare ale societății suedeze. Aceștia erau încântați de faptul că nu trebuie să interacționeze cu chelnerii și pot pune în farfurie ceea ce doresc din mâncărurile expuse. La început, bufetul suedez era servit înainte de cină și cuprindea tot felul de mâncăruri reci și calde. Ulterior, bufetul suedez a devenit masă principală de seară, având denumirea originală de Smörgåsbord.
Ce poți mânca la un bufet suedez?
Odată cu trecerea timpului, acest concept de servire a preparatelor culinare a fost preluat și de alte țări. Ca atare, în anul 1939, la Târgul Internațional de la New York, americanii au fost impresionați de felul cum a fost servită mâncarea de către delegația suedeză și au preluat și ei acest model.
Așadar, bufetul suedez a ajuns să fie servit în unitățile de cazare, la diferite evenimente sociale și de business, fiindcă oferă posibilitatea celor prezenți să consume doar ceea ce doresc din mâncărurile oferite. Un bufet suedez este compus din aperitive reci și calde, preparate gătite, salate, garnituri, deserturi și băuturi alcoolice și non-alcoolice. Trebuie precizat că bufetul suedez poate fi tradițional românesc, franțuzesc, italienesc și așa mai departe.
Bufetul suedez oferă posibilitatea clienților să se servească după bunul plac, însă este indicat să se respecte câteva reguli de bun simț. Răbdarea este foarte importantă, fiindcă trebuie să aștepți ca persoana din fața ta să își aleagă produsele culinare dorite. Nu este în regulă să îți pui mâncare în farfurie cu mâna și trebuie folosite ustensilele speciale puse la dispoziție de chelneri.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau