Cum se prepară cea mai bună supă-cremă de roșii
Dimensiune font:
În zilele friguroase, o opțiune foarte bună pentru prânz este sup-acremă de roșii.
Avem nevoie de:
3 cartofi
2 cepe mici
1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină rădăcină şi frunze
1 ardei gras verde
1 gogoşar
sare
1 dovlecel
1 păstârnac
1-2 bobiţe de piper
2-3 lingurite ulei de măsline
2-3 căţei de usturoi
500 g roşii sau suc de roşii
Toate legumele şi zarzavaturile se curăţă şi se spală, se taie în jumătăţi şi se pun în oala de supă. Este nevoie de un vas de aproximativ 4 l, deoarece zeama trebuie să scadă la jumătate în timpul fierberii. Se pun toate legumele la fiert și se adaugă sarea şi uleiul, iar oala se acoperă cu un capac. În timp ce fierb legumele, se pregătesc roşiile, ingredientul principal pentru supa cremă de roșii. Se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu mixerul ori se dau prin răzătoare. Când legumele sunt fierte, se mixează în blender până capătă consistenţa unui piure foarte fin. Piureul de legume se amestecă cu zeama şi se formează supa cremă de roșii. Se adugă şi sucul de roşii şi se pune totul la fiert să mai dea în câteva clocote.
Se potriveşte cu sare după gust şi se serveşte cu crutoane de pâine, smântână şi pătrunjel. Pentru un plus de gust, se poațe adăuga parmezan ras în supa cremă sau câteva fire de busuioc proaspăt
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau