Medicii au dat verdictul! Ce spune poziția în care dormi despre sănătatea ta
Dimensiune font:
Toată lumea are o poziție preferată pentru a dormi. Chiar dacă experții spun că ar putea fi în întregime obișnuită, aceasta oferă o mulțime de informații despre sănătatea unei persoane. Deși multe poziții în care dormim pot fi confortabile pentru noi, pe termen lung nu sunt bune pentru gât sau spate.
Potrivit experților în sănătate, somnul afectează fiecare aspect al funcționării noastre. Atât fizic, cât și psihologic. Prin urmare, trebuie să ne reglăm obiceiurile de somn prin gestionarea stresului, prin exerciții fizice și prin aducerea altor schimbări în stilul de viață. Când suntem relaxați și dormim bine, ne schimbăm pozițiile în somn chiar și de zece până la 30 de ori pe noapte. Dar există întotdeauna o poziție în care ne simțim cel mai bine, chiar și atunci când suntem în somn profund.
Care este legătura dintre felul în care dormi și sănătate?
Poziția de somn este legată de multe aspecte ale sănătății și bunăstării generale. Iată ce trebuie să știți despre fiecare poziție de somn.
Dormitul pe o parte
Experții recomandă adesea dormitul pe o parte ca fiind cea mai bună poziție, deoarece poate ajuta la tratarea sforăitului cronic și a apneei de somn și la îmbunătățirea digestiei. Dintre cele în care se doarme pe o parte, cea mai bună este partea stângă, deoarece face ca burta să treacă mult sub esofag, menținând acidul digestiv la un nivel scăzut.
De asemenea, dormitul pe o parte atunci când ești însărcinată ajută la o bună creștere a fătului. De asemenea, dormitul lateral poate ajuta la ameliorarea durerilor lombare și la îmbunătățirea alinierii coloanei vertebrale.
Dormitul pe burtă
Este una dintre cele mai populare poziții de dormit. Cu toate acestea este cea mai puțin recomandată de către profesioniștii din domeniul sănătății. Culcatul pe burtă îți poate forța spatele și te poți trezi cu dureri mari de gât și de spate. Secțiunea mediană a corpului uman este una dintre cele mai grele părți ale acestuia, dormitul pe burtă poate provoca o suprasolicitare a coloanei vertebrale. De asemenea, reduce dimensiunea căilor respiratorii și diminuează circulația pe termen lung.
Dormitul pe spate
Dacă dormitul direct pe spate este poziția ta preferată, asigură-te că folosești o saltea bună care îți poate menține coloana dreaptă. Potrivit experților în sănătate, această poziție de dormit poate ajuta la menținerea poziției naturale, și neutre a coloanei vertebrale. Prin urmare, reduce durerile de spate.
Cei care suferă de probleme digestive, cum ar fi eructațiile și arsurile la stomac, ar găsi, de asemenea, această poziție reconfortantă. Medicii recomandă să luați întotdeauna o pernă moale atunci când dormiți în această poziție. Cu toate acestea, persoanele care au o problemă cu sforăitul cronic sau apneea de somn pot întâmpina dificultăți. Dormitul pe spate nu poate decât să agraveze această afecțiune.
Dormitul fetal
Peste 47% dintre persoanele din întreaga lume, majoritatea femei, preferă să doarmă în această poziție. Pentru a dormi cu adevărat ca un bebeluș, încercați să vă mențineți membrele și bărbia libere și postura relaxată. Pentru a preveni amorțeala, evitați să vă îndoiți sau să vă încovoiați strâns încheieturile mâinilor sau să dormiți cu o mână sub pernă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau