Mobila de bucătărie, între practic şi estetic. Cum alegi cele mai potrivite piese de mobilier pentru bucătăria ta
Dimensiune font:
Poză de Lotus Design N Print pe Unsplash.com
Bucătăria, mai mult decât oricare alt loc, este acel spaţiu din locuinţă în care esteticul se împleteşte cu funcţionalul, lucru important de avut în vedere în cazul în care plănuieşti o renovare. Mobilierul pentru bucătărie este important să fie funcţional, practic, dar în acelaşi timp interesul pentru valoarea estetică a bucătăriei a crescut şi el. Dacă vrei să îţi renovezi bucătăria, însă nu ai găsit încă echilibrul perfect între practic şi estetic, acest articol vine să te înveţe cum să alegi mobilierul potrivit bucătăriei tale, pentru un colţ plăcut estetic, practic şi spaţios.
Cum să alegi mobilierul pentru o bucătărie practică şi modernă. Ghid practic
Atunci când planifici reamenajarea bucătăriei, există o serie de factori la care trebuie să fii atent, pentru a te asigura că proiectul de amenajare va fi un succes, iar bucătăria ta, un colţ de confort şi relaxare care îmbină bunul gust cu simţul practic. Iată care sunt ele:
Configurarea spaţiului şi dimensionarea acestuia
Înainte de a alege mobilierul de bucătărie, este vital să analizezi bine spaţiul în care va fi amplasat. Măsoară cu atenţie şi ţine cont că nu iei în calcul doar lungimea şi lăţimea bucătăriei, ci şi poziţionarea ferestrelor sau înălţimea tavanului. Chiar dacă alegi o mobilă de bucătărie modernă, este important să ai grijă la măsurătorile spaţiului anterioare achiziţionării, pentru a te asigura că eviţi senzaţia de cameră înghesuită sau, dimpotrivă, că alegi un mobilier mult prea mic. Totodată, pentru un plus de eficienţă şi maximizare a spaţiului disponibil, este recomandat să iei în considerare forma bucătăriei.
Stil şi design
Ca regulă generală, stilul de amenajare al bucătăriei trebuie să fie acelaşi cu stilul de amenajare al restului locuinţei, pentru o estetică unitară şi armonioasă, şi există multiple stiluri pe care le poţi adopta, de la clasic la minimalist sau rustic. În acelaşi timp, culoarea pieselor de mobilier va determina atmosfera bucătăriei tale la fel de mult pe cât o face stilul. Optează pentru mobilă de bucătărie în culori calde, deschise, pentru a crea senzaţia de mai mult spaţiu şi mai multă luminozitate, iar mobilierul în culori închise este recomandat dacă îţi doreşti să creezi o atmosferă intimă şi sofisticată.
Materialul
Atunci când vorbim despre amenajarea unei bucătării vorbim, în primul rând, de amenajarea unui spaţiu utilizat intens, aşa că proiectul tău trebuie să ia în considerare şi calitatea materialelor cu care vei concretiza demersul. Asigură-te că mobilierul de bucătărie ales este fabricat din materiale de calitate, durabile, care să se mențină în stare bună cât mai mulţi ani, şi alege materiale rezistente la temperaturi înalte, zgârieturi sau umiditate.
Integrarea electrocasnicelor
Un alt aspect de luat în calcul atunci când vrei o bucătărie nu doar practică, ci şi modernă, este cel al integrării electrocasnicelor. Alege mobila de bucătărie în funcţie de electrocasnicele pe care le deţii sau pe care ai planificat să le cumperi, astfel încât să le poţi integra fără efort şi să fie uşor accesibile.
Să ai o bucătărie practică, dar frumoasă, nu e un vis. Tot ce este nevoie pentru a îl transforma în realitate este o bună analiză a spaţiului pe care îl modifici, precum şi înţelegerea faptului că este o investiţie pe ani de zile. Vino în magazinele şi pe site-ul Hornbach.ro, descoperă mobilierul de bucătărie cel mai potrivit pentru tine şi casa ta şi transformă-ţi bucătăria într-o oază de bucurie, confort şi relaxare.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau