Afaceri cu sporturile de iarnă
Dimensiune font:
* evenimentele organizate pentru iubitorii sporturilor de iarnă nu aduc bani în bugetele locale * singurul câştig al primăriilor este că se face cunoscută zona, iar agenţii economici sunt încurajaţi să-şi plătească taxele
În zonele de munte ale Moldovei, iarna ar trebui să aducă bani la bugetele locale şi nu doar să se cheltuie sume importante pentru deszăpeziri. Aceştia ar trebuie să vină prin intermediul diferitelor evenimente organizate pentru iubitorii sporturilor de iarnă care umplu pârtiile de schi sau patinoarele amenajate în oraşe. Se pare însă că nu este aşa, iar primăriile se aleg doar cu nişte câştiguri indirecte.
Primăriile fac spectacole pentru bunăstarea agenţilor economici
Deşi este criză economică şi banii sunt puţini, Primăria Vatra Dornei va organiza şi anul acesta „Serbările Zăpezii”. Primarul Ilie Boancheş a declarat că evenimentele se vor desfăşura pe parcursul a două week-end-uri. În perioada 9-10 februarie la Vatra Dornei vor urca pe scenă artistele Elena Gheorghe şi Celia, iar în cel de-al doilea week-end, 16-17 februarie vor concerta pentru schiorii dornici de distracţie Tinu Veresejan şi artiştii Ansamblului „Ciprian Porumbescu”. Costul organizării evenimentelor în aer liber va depăşi 100.000 de lei. Jumătate din această sumă va fi alocată de Primăria Vatra Dornei. Cât priveşte câştigurile primăriei de pe urma spectacolelor, acestea nu sunt directe. „Organizăm spectacolele pentru a-i încuraja pe agenţii economici din zonă să vină la primărie şi să achite dările”, a spus primarul.
Avalanşă de evenimente la Piatra Neamţ
Societatea Perla Invest a pregătit mai multe evenimente pentru iubitorii sporturilor de iarnă, pe masivul Cozla. Aceştia sunt invitaţi să participe, pe 8 februarie, la serbarea „Piatra pe zăpadă”, pe 15 februarie, la Cupa Piatra Neamţ, iar pe 22 februarie, la competiţia Dual Cross Snowboard. Organizatorii au pus la dispoziţia celor care doresc să rămână câteva zile la Piatra Neamţ, pachete de cazare&skipass în parteneriat cu pensiuni, hoteluri şi restaurante din oraş. Organizatorii speră ca vremea să nu fie prea caldă şi să le dea planurile peste cap aşa cum s-a întâmplat cu concursul de sănii trase de câini nordici. Competiţia, care fusese programată în perioada 26-27 ianuarie, şi reprogramată pentru weekend-ul 2-3 februarie, a fost anulată din lipsa zăpezii. Oricum, turiştii au la dispoziţie şi alte modalităţi plăcute de a-şi petrece vacanţa. Amatorii de patinaj au posibilitatea de a-şi „etala” talentul la patinoarul artificial din Ştrandul Tineretului. Preţurile sunt de 8 lei /adult şi 5 lei/copil pentru intrare şi de 7 lei/adult şi 5 lei/copil la închiriere patine pentru o sesiune de 90 minute. De asemenea, turiştii pot face o plimbare cu telegondola deasupra oraşului, iar iubitorii sporturilor de iarnă pot urca şi cu telescaunul pe Cozla, să dea o tură cu schiurile sau snowboardul.
* * *
La Vaslui şi la Bacău nu există pârtii de schi. Astfel, vasluienii se pot relaxa la pârtia de săniuş administrată de autorităţile locale unde intrarea este liberă, iar băcăuanii la un patinoar privat din oraş.
Grupaj coordonat de Lucia Hacman
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau