Au dispărut şase inculpaţi în Dosarul „Banca Transilvania”
Dimensiune font:
* pe numele a 18 persoane au fost emise mandate de arestare, iar 12 sunt deja în Penitenciar
Dosarul „Banca Transilvania” se judecă de mai bine de zece ani. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat în 28 februarie 2013 sentinţa în cazul celor 42 de inculpaţi acuzaţi că, prin folosirea de documentaţii incomplete şi cu date false, au obţinut în mod ilegal credite de peste 150 de miliarde de lei vechi, care au fost folosite în alte scopuri. Recursul la Înalta Curte se judecă de un an, iar de aproximativ trei luni inculpaţii şi apărătorii acestora au aşteptat pronunţarea în acest dosar.
Şase persoane cercetate în cazul „Banca Transilvania” sunt de negăsit. Pe numele a 18 persoane din cei 42 de inculpaţi au fost emise mandate de arestare, iar zece dintre aceştia sunt deja în Penitenciarul Bacău. Pe poarta unităţii de detenţie au intrat Berzunţanu Cătălin Virgil, Dorneanu Florin Liviu, Grigore Grigore Georgel, Istrate Vasile, Negoiţă Carmen Mihaela, Petrescu Cătălin Ovidiu, Popa Irinel, Roşca Ioan, Rusu Petru Marcel şi Stanciu Ciprian. Ieri s-au mai predat alte două persoane, iar în şase din cazuri se lucrează la identificarea şi arestarea inculpaţilor.
În anul 2003, Parchetul Naţional Anticorupţie a dispus trimiterea în judecată a 42 de persoane, funcţionari ai Băncii Transilvania – filiala Bacău şi clienţi ai acesteia, cu acuzaţii grave. Procurorii au stabilit că persoanele în cauză, prin folosirea de documentaţii incomplete şi cu date false, au obţinut în mod nelegal credite de peste 150 de miliarde de lei vechi, care au fost folosite în alte scopuri. Printre inculpaţi s-au numărat chiar directorul filialei locale a Băncii Transilvania, contabilul şef şi şeful serviciului de credite. Inculpaţii au fost împărţiţi de către anchetatori în două grupări: lemn şi alcool. Mihai Dănăilă
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau