Cei mai buni arhitecți din Moldova, aplaudați la scenă deschisă

Dimensiune font:

| 01-07-2024 06:12

Peste 250 de arhitecți din județele Moldovei și de pestru Prut au intrat într-una din cele mai importante competiții de arhitectură din România * este vorba despre Regionala de Arhitectură Moldova – RAM 2024, care și-a stabilit și câștigătorii la finalul unei jurizări girate de nume sonore din Europa * lucrările intrate în concurs au fost expuse într-o expoziție ce poate fi văzută pe Pietonalul Ștefan cel Mare

Iașul a găzduit, la finele lui Cireșar, una dintre cele mai importante competiții de arhitectură. Este vorba despre Regionala de Arhitectură Moldova – RAM 2024, un eveniment cu caracter de bienală ajuns deja la a cincea ediție. Ideea centrală de la care a pornit acest eveniment este crearea unui liant între societate, administrație, mediu de afaceri și arhitecți, prin întărirea ideii de comunitate, scopul final fiind acela de a evidenția necesitatea dialogului între public și specialiști, de a sublinia contribuția acestei profesiuni în dezvoltarea socio-culturală a zonei.

Inovație și competiție
Ediția din acest an a fost cea mai amplă de până acum, reunind peste 250 de proiecte, peste 100 de arhitecți din mai mult de 70 de birouri din Iași și regiunea de Nord -Est, alături de tineri arhitecți talentați din Republica Moldova. Lucrările au fost apreciate de un juriu din care au făcut parte nume sonore ale arhitecturii - Roberto Beraldo, președintele Ordinului Arhitecților, Peisagiștilor, Planificatorilor și Conservatorilor din Veneția, Emil Ivănescu, autorul Pavilionului României la Bienala de la Veneția 2023, președinte al OAR București, alături de care se vor afla Eliza Yokina, co-fondator de-a Arhitectura, Anda Zota, editor șef IGLOO, Diana Culescu, președinte ASOP, Dragoș Rrugină (Marea Britanie), Alkis Dikaios (Cipru), Giorgi Sulaberidze (Georgia) și Tomaz Kristos (Slovenia). „Toate lucrările depuse pentru jurizare au fost spectaculoase, cele de pe lista scurtă (pe care am aflat-o chiar în ziua galei de premiere – n.r.) fiind la nivelul oricărei competiții internationale și, de fapt, departajarea pentru premiu a fost complicată datorită valorii similare”, a spus Alin Enver Hoblea, președintele Ordinului Arhitecților din România, Filiala Teritorială Iași.

În cadrul prestigioasei gale a Premiilor RAM 2024, au fost recunoscute și celebrate cele mai remarcabile realizări în domeniul arhitecturii. Distincțiile au fost acordate pentru diverse categorii, prima fiind „Locuințe individuale”, câștigător fiind Ștefan Păvăluță, de la Biroul Vinklu, cu Casa MDP. Juriul a apreciat simplitatea și eleganța cu care autorul a reușit să îmbine funcționalitatea cu designul modern. La categoria „Locuințe colective”, primul loc i-a revenit lui Costin Alexandru Lazăr și Olgăi Popov, de la Biroul Digital Architecture, pentru lucrarea „Lordship Lane”, juriul apreciind sensibilitatea abordării estetice, atenția pentru detalii și, mai ales, sustenabilitatea tehnologiei de execuție. La categoria „Clădiri de birouri”, pe prima poziție s-au situat Irina Cozlov și Vladimir Dumbravă, de la Biroul Lascont, cu proiectul Media Center Pin. Juriul a apreciat modul în care o clădire banală a fost readusă la viață și a devenit un reper arhitectural. Sergiu C. Petrea, de la TecTo Arhitectura, este câștigătorul secțiunii „Clădiri pentru servicii și funcțiuni publice”, cu proiectul Campusul Școlii Germane din București. Ce altceva decât un proiect cu conotații spirituale putea câștiga categoria „Patrimoniu”? Premiul câștigat de Corneliu Ciobănașu, de la Arc design, pentru ideile promovare în cadrul proiectului de restaurare a ansamblului Mănăstirii Tazlău, din județul Neamț, a fost ridicat de către Nicole Caba. „Casa copilăriilor din Corhana”, pusă la punct de Alexandra Berdan, de la A+noima, a fost premiată la categoria „Spații de locuit sub 1000 de mp”, urmată de Ștefan Păvălucă, de la Vinklu, cu M7 Penthouse. Proiectul lui Constantin Medaru, intitulat „One day trip”, de la Medaru Architects, a ocupat prima poziție la categoria „Design Office Spaces”, iar cele ale Andreei Robu Movilă și Ștefan Grădinaru, în tandem cu Alexandra Ungureanu, la categoria „Design Spații publice”. Primul, pentru Biblioteca Liceului „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț, al doilea pentru Liceul „Varlaam Mitropolitul”, din Iași. Potrivit juriului, cele două proiecte, diferite ca scară, reușesc să ridice notabil nivelul calitativ al spațiilor de învățământ. „Grija pentru detalii, culori, dar mai ales calitatea spațiului interior creat sunt un exemplu de bune practici”, a notat juriul.
Vladimir Pînzaru, Tatiana Lupașcu și Irina Andronic, de la Archiform Architecture & Design Studio, au fost câștigători la categoria „Design – HoReCa”, pentru „Momo Asian Bar”, iar Sergiu C. Petrea, TecTo Arhitectura, a revenit în prim-plan la categoria „Design Obiecte Unicat”. Andrei Pripașu, de la Zo Kraft, deschide premierea pentru „Intervenții Efemere”, cu un proiect foarte apreciat, intitulat „Observator Codrii Iașilor”. Ce s-ar putea spune despre o lucrare dedicată Spațiilor exterioare? Că a luat locul întâi la această secțiune, semnatarii fiind Mihai Bura, Ioana Mircea, Paula Bacoșcă și Ciprian Strut (Biroul Pencraft), ideile lor urmărind revitalizarea spațiului urban din orașul Darabani. La „Studii și concepte de clădiri”, pe primul loc s-a situat Adrian Moleavin, de la biroul cu același nume, pentru „Peisaje reconstruite”. „Studii și concepte de interior” a fost o altă categorie aflată în atenția juriului, care a decis ca locul întâi să-i fie atribuit Iuliei Postovanu, pentru proiectul „Mobilier Finfin”. Iulia Georgiana Damir, de la biroul cu acelasi nume, situat în București, pleacă acasă cu premiul oferit la categoria „Pluridisciplinar. Experiențe senzoriale”, juriul apreciind ideea ei – „o experiență complet unică, ce transformă un spațiu uitat într-un mediu în care te regăsești ca individ”.
„Iași – orașul tramvaielor pictate”, un proiect coordonat de Silviu Teodor-Stanciu, a luat aurul la categoria „Pluridisciplinar – Colaborări”. Alexandra Ștefana Fârtăiș și Alexandru Vasile, de la Biroul Hyperform, s-au impus la „Tineri arhitecți – concepte”, iar Anca Loghin, Anca Chiprian și Florin Florescu, la „Tineri arhitecți – realiz
ări”, cu „Refugiul scară din munții Făgăraș”. Adrian Moleavin revine ca și învingător la secțiunea „Sustenabilitate concepte”, cu „Locuința bioclimatică”, prin care oferă „o soluție elegantă pentru locuințe sustenabilă, atent studiată și foarte bine documentată”. Costin Alexandru Lazăr, Olga Popov și Sergiu C. Petrea, de la birourile Digital Architecture Studio LTD și TecTo Arhitectura, vor împărți premiul întâi la categoria „Sustenabilitate, realizări”, pentru Lordshiplane și Casa B, „două proiecte care au în centrul lor ideea de sustenabilitate, unul prin tehnologia de execuție, celălalt prin modul de exploatare”. „Vizualizare și prezentare” a fost o altă categorie a RAM 2024, la care marii câștigători au fost Vlad Andrei Popa și Daria Frunză, pentru „Casa din Monument Valleyși „În căutări”, „două abordări care arată, prin diferența dintre ele, cât de complexă este arhitectura, de la sensibilitatea picturii și folosirii tehnicilor diverse până la folosirea tehnologiei. În imaginarea și crearea de imagini fascinante, arhitecții sunt în permanentă căutare”, după cum au punctat membrii juriului. În urma unor deliberări asidue, drastice, care au apreciat foarte mult lucrările înscrise în competiție, juriul a decis ca Marele Premiu al RAM 2024 să fie atribuit lui Ștefan Păvăluță, de la Vinklu, pentru Casa MDP. „Arhitectul Ștefan Păvăluță a reușit să sintetizeze într-o manieră remarcabilă elementele arhitecturii românești tradiționale și să le reinterpreteze într-o manieră contemporană, originală, creând astfel o clădire care vorbește despr rolul arhitectului în societatea contemporană”, au apreciat membrii juriului RAM 2024.  Nu în cele din urmă, Premiul Juriului a ajuns la Anca Loghin, Ana Ciprian și Florin Florescu (de la Biroul Empatic Studio), pentru Refugiul scara din munții Făgăraș, „proiect a cărui puritate și simbolistică a formei vorbește despre esența arhitecturii”.

RAM 2024 a fost, în opinia președintelui Ordinului Arhitecților din România – Filiala Teritorială Iași, Alin Enver Hoblea, un adevărat festival al arhitecturii de calitate. „Nu pot decât să felicit premianții și nominalizații, să apreciez toate proiectele înscrise, să mă bucur de participarea numeroasă. Mulțumim colaboratorilor, privați sau instituții, juriului pentru munca depusă, colegilor pentru implicare! Sper că ediția de acest an îi va convinge pe cât mai mulți arhitecți să participe la bienala din 2026. Noi îi așteptăm cu expozițiile și podiumul pregătite!”, a încheiat Alin Hoblea. RAM 2024 este cea mai importantă manifestare organizată de OAR, Filiala Teritorială Iași.

Maura ANGHEL

 

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:23

FIVE Administration S.P.R.L, vinde prin licitatii publice utilaje agricole, al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. FIVE Administration S.P.R.L., in calitate de Administrator judiciar al debitoarei Agrocomplex Barlad S.A. -in reorganizare cu sediul in Barlad, str. Tecuciului nr. 7, judetul Vaslui, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J37/231/1991, avand CUI: RO2808054, organizeaza in perioada 27.03.2025 -30.04.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 1 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in perioada 27.03 -01.04.2025, termen-limita inscriere: 26.03.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 08.04 -11.04.2025, termen-limita inscriere: 07.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 17.04 -22.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 16:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 2 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza: -Licitatia nr. 1 in data de 02.04.2025, termen-limita inscriere: 01.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 14.04.2025, termen-limita inscriere: 11.04.2025, ora 16:00; -Licitatia nr. 3 in data de 23.04.2025, termen-limita inscriere: 22.04.2025, ora 12:00. Doar pentru Pachet Bunuri Mobile Nr. 4 -Licitatia nr. 4 in data de 30.04.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00. Licitatiile nr. 2, nr. 3, respectiv 4 se vor organiza doar pentru bunurile care nu s-au vandut la licitatiile anterioare. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administrator ului judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiei nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administrator ului judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confiden tialitate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Agrocomplex Barlad S.A, pe adresa de e-mail: office@agro-complex.ro sau la numarul de telefon: 0744.950.751 -Petru Maximiuc, numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari@five -advisory.ro.
Comuna Tasca, judetul Neamt,  concesioneaza o parcela de 3.226mp, in intravilanul comunei Tasca 1.Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt, telefon 0233/255.023, fax 0233/255.023, email: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2.Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: o parcela de 3.226mp, nr.cadastral- 51842, CF-51842, situata in intravilanul comunei Tasca, sat Tasca, F.N., apartine domeniului privat al Comunei Tasca, conform H.C.L.Tasca nr.21/27.02.2025 si O.U.G.nr. 57/03.07.2019. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2.Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Urbanism, din cadrul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt.Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, se achita cu numerar, la Casieria Comunei Tasca. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.04.2025, ora 12.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 29.04.2025, ora 09.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 4.3.Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un exemplar original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5.Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 29.04.2025, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, comuna Tasca, sat Tasca, Str.Lt. Vasile Mitru nr.11, judetul Neamt. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr.8, judetul Neamt, telefon 0233/214.019, fax 0233/216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7.Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 17.03.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
Amintiri despre... amintiri. Aşa a început fotbalul la Politehnica Iaşi. Scurtă incursiune în istoria clubului
28/04/2025 13:20

  În  urmă cu aproape trei decenii, am ajuns, in urma unei invitaţii, acasă la profesorul Nicolae Popinceanu, pe str.Ibrăileanu. Am petrecut cateva ore in compania distinsului dascăl, care ...

Programul Rabla 2025 a început. Înmatriculări pentru mașini electrice și termene importante pentru ieșeni
28/04/2025 13:00

Programul Rabla 2025 a intrat oficial in linie dreaptă, oferind oportunităti excelente pentru locuitorii din Iasi si din intreaga tară care doresc să isi schimbe autoturismul vechi cu unul electric sau hibr ...

Tânără din Bacău reținută după ce a luat un bebeluș din maternitate
28/04/2025 12:41

O tanără in varstă de 19 ani a fost retinută de politisti, fiind suspectată că a luat un nou-născut dintr-o maternitate din Bacău. Ancheta este in desfăsurare in cadrul unui dosar penal deschis pentru ...

PADUREA ÎN PRIMĂVARA ANULUI 2025
28/04/2025 12:31

PADUREA ÎN PRIMĂVARA ANULUI 2025     Regenerarea pădurilor, conservarea si protectia acestora, in scopul dezvoltării lor durabile, constituie principalele activităti ale silvicultorilor i ...

Spitalele ieșene au angajat 14 preoți
28/04/2025 10:22

* BOR organizează concursuri si aprobă candidatii, apoi impune castigătorii in organigrama spitalelor, unitătile medicale plătindu-le salariile * la Iasi, salariul cel mai mare il plăteste Spitalul de Neu ...

34 de radare vor monitoriza traficul din Iași, zi de zi!
28/04/2025 10:21

  Numărul unitătilor care compun sistemul e-Sigur a depăsit, luna aceasta, 700 in intreaga tară, pe drumurile naţionale, ceea ce corespunde, in medie, la 15 asemenea sisteme in fiecare judet! Sistem ...

Cafenelele care ne cresc tinerii. Noua socializare în Iași
28/04/2025 09:45

În Iasi, nu se mai cresc copii intre rafturile bibliotecilor sau pe terenurile de sport. Noua generatie isi face majoratul la masa din cafenea, intre un latte cu ovăz si un selfie cu lumina perfectă. Sc ...

Paștele Blajinilor, puntea vie dintre lumi
28/04/2025 09:45

În fiecare primăvară, la opt zile după Învierea Domnului, romanii sărbătoresc un Paste aparte, adanc inrădăcinat in memoria populară: Pastele Blajinilor. Cunoscut si ca Pastele Mortilor, ace ...

La granița dintre lunile muzicii. Giselle și promisiunile lui mai
28/04/2025 09:43

Într-un oras in care fiecare seară pare să aibă propria ei simfonie, Opera Natională Romană din Iasi isi incheie luna aprilie cu un ultim cadou: o invitatie la visare, prin baletul romantic „Gi ...

GALERIE FOTO -- Primăvara Lalelelor la Iași. Un spectacol de culori care nu se teme de nori
28/04/2025 06:22

Nici norii mohorati de sambătă, nici răcoarea pătrunzătoare de duminică nu i-au tinut departe. Oamenii au venit, in valuri cuminti, să umple aleile Grădinii Botanice din Iasi, căutand parcă nu doar fr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei