Centru pentru copii într-o fostă grădiniţă
Dimensiune font:
Consilierii locali s-au întrunit, ieri, în şedinţă extraordinară * pe ordinea de zi a fost un singur proiect de hotărâre privind schimbarea destinaţiei unui imobil şi a terenului aferent din cartierul Speranţa, cu destinaţia actuală grădiniţă, în Centru de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc social din Piatra Neamţ
Construcţia grădiniţei şi a şcolii din cartierul Speranţa a fost începută cu aviz şi finanţare de la Ministerul Educaţiei. În intervalul 2007-2010, conform finanţărilor primite de la Minister, în valoare totală de 2.129.000 lei, şi a contribuţiei de la bugetul local de 272.295 de lei, lucrările au fost realizate în proporţie de 60%. În 2010, lucrările au fost sistate din lipsa finanţării, iar de atunci Ministerul Educaţiei nu a mai alocat niciun leu pentru finalizarea obiectivului. „Este clar că avem nevoie de şcoală în cartierul Speranţa. Se pare că, în sfârşit, la nivelul Ministerului Dezvoltării, s-au clarificat lucrurile referitoare la construcţiile de grădiniţe şi şcoli începute. Noi am trimis la Consiliul Judeţean situaţia completă a acestor investiţii începute şi nefinalizate. Sperăm că anul acesta vom reuşi să reintrăm în finanţare pentru şcoală”, a spus Aurelia Simionică, viceprimarul municipiului Piatra Neamţ.
Fonduri europene pentru Centrul de zi
Odată cu trecerea timpului, clădirile s-au deteriorat, iar hoţii au furat în voie din acoperiş. Din acest motiv şi datorită existenţei unei oportunităţi de finanţare (fonduri europene) pentru finalizarea acestei investiţii în condiţiile schimbării destinaţiei sale, aleşii locali au aprobat propunerea de schimbare a destinaţiei grădiniţei în Centru de îngrijire de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc social din municipiu. Obiectivul poate fi realizat cu bani europeni. În decembrie 2013, s-a deschis linia de finanţare (apel de propuneri de proiecte) „Sinergii pentru viitor”, în cadrul programului finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Apelul are ca grup ţintă principal copii vulnerabili/ aflaţi în situaţii de risc şi este orientat pe proiecte care propun măsuri concrete şi eficiente pentru creşterea bunăstării acestora. Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 10 martie 2014.
Proiectul se adresează copiilor cu vârste de peste 3 ani. Valoarea minimă care poate fi solicitată pentru un proiect este de 200.000 de euro, iar cea maximă de 600.000 de euro. Finanţarea nerambursabilă este 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau