Centrura orașului Gura Humorului are indicatori tehnico-economici
Dimensiune font:
Centura ocolitoare a orașului Gura Humorului va avea 10,14 kilometri și se va construi pe raza comunelor Păltinoasa și Capu Câmpului și a orașelor Gura Humorului și Frasin
Vineri, 15 decembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va adopta în Consiliul Tehnico-Economic indicatorii tehnico-economici pentru construirea centurii ocolitoare a orașului Gura Humorului.
Consiliul Județean Suceava a aprobat, în ședința de joi, acești indicatori.
Centura Gura Humorului, parte a Autostrăzii Nordului, este primul tronson din această autostradă pentru care se aprobă indicatorii tehnico-economici de CNAIR urmând ca ulterior Guvernul să adopte o Hotărâre de Guvern prin care să aloce fondurile necesare urmând ca apoi să fie declanșată licitația pentru execuția proiectului.
Documentația pentru centura rutieră a orașului Gura Humorului a fost întocmită de CJ Suceava în baza unui parteneriat cu CNAIR în vederea grăbirii procedurilor pentru construirea acestui tronson. „Această variantă ocolitoare de 10 kilometri este în regim de autostradă. Așa cum la Bacău a început autostrada A 7 cu centura ocolitoare, așa și aici, în Suceava, va începe cu varianta de la Gura Humorului”, declara recent Gheorghe Flutur.
Consiliul Județean Suceava a votat luna trecută ca și tronsonul Suceava-Gura Humorului din Autostrada Nordului să fie preluat tot de autoritatea județeană după ce firma care câștigase licitația pentru această lucrare a renunțat.
Având în vedere că traseul se apropie la distanțe între 130 și 318 m de aria naturală Râul Moldova, desemnată pentru a proteja o specie de vidră de apă (Lutra lutra), patru specii de broaște (Triturus cristatus, Triturus montandoni, Bombina bombina şi Bombina variegata) și șase specii de peşti de interes comunitar, au fost necesare studii de evaluare a impactului pe care l-ar avea centura asupra acestora.
Din concluziile studiilor reiese că „proiectul nu va avea un impact negativ asupra factorilor care determină menținerea integrității ariilor naturale protejate de interes comunitar din zona amplasamentului și că nu va produce modificări ale dinamicii relațiilor ce definesc structura şi/sau funcția ariilor naturale protejate de interes comunitar din zona amplasamentului”.
Centura ocolitoare a orașului Gura Humorului va avea 10,14 kilometri și se va construi pe raza comunelor Păltinoasa și Capu Câmpului și a orașelor Gura Humorului și Frasin. Suprafața care va trebui expropriată este de 105,06 ha.
Șoseaua va avea două noduri rutiere care fac legătura cu viitorul traseu al Autostrăzii Nordului, atât la Păltinoasa, cât și la Frasin, trei kilometri de viaducte de coastă, patru pasaje, iar lățimea platformei va fi de 23,5 metri. Viitoarea centură a orașului Gura Humorului va avea două benzi pe sens, separator de sens și o viteză de proiectare de 100 km/h.
Conform graficului de realizare a investiției, proiectarea ar trebui să dureze 6 luni și execuția 30 de luni. Valoarea totală a investiției cu TVA este de 2,699 miliarde de lei. Ecaterina VICOL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau