Ciudăţenii plătite din bani publici
Dimensiune font:
* au vrut să facă un lucru util pentru protecţia elevilor, însă a ieşit un ditamai ghiveciul cu arbori * conducerea Şcolii Generale nr.8 din Suceava a plătit din bani publici amenajarea unui trotuar impracticabil * conducerea unităţii de învăţământ recunoaşte că nu a făcut o treabă gospodărească, dar se apără spunând că nu a avut de ales
În această vară, Şcoala Generală nr. 8 din Suceava a primit de la Primărie suma de 55.000 de lei pentru construcţia unui gard şi a unui trotuar. Unitatea şcolară se poate considera norocoasă pentru că a obţinut fonduri din sumele puţine disponibile pentru investiţii. „Acest gard ne era necesar de ani de zile, dar mereu am avut alte priorităţi. Pe tot spaţiul împrejmuit, înainte erau parcate maşini. De trotuar aveam nevoie, pentru că traficul este intens dimineaţa, la prânz şi după-amiaza, la ora 16.00”, a spus Carmen Sima, directorul şcolii.
Fără îndoială, unitatea de învăţământ trebuia protejată de vandali, iar elevii de şoferii care-şi lăsau maşinile la voia întâmplării. Altfel spus, nimeni nu contestă utilitatea proiectului. Ciudat este însă modul în care au fost cheltuiţi banii. Trotuarul amenajat are doar 60 de centimetri lăţime şi din mijlocul lui răsar ditamai copacii. În forma actuală, trotuarul seamănă mai degrabă cu un imens ghiveci, decorat cu pavele, cumpărate din bani publici.
Investiţii de 10 milioane de lei pe banii statului
„Este o adaptare la situaţia actuală“
Conducerea şcolii recunoaşte că trotuarul este parţial impracticabil, dar spune că nu a avut alternativă. Gardul nu putea fi turnat mai aproape de zidul şcolii în aşa fel încât să rămână mai mult spaţiu pentru amenajarea trotuarului. „Am vrut să lăţim trotuarul şi să mutăm gardul, dar nu am primit avizele necesare, deoarece cu jumătate de metru mai spre şcoală trec cablurile de telefonie şi de curent electric. Nu am făcut risipă de bani. Este o adaptare la situaţia actuală. Nu am avut alternativă”, susţine directoarea.
Avize de la Primărie
O alternativă ar fi existat. Spaţiul din faţa şcolii permite montarea unei bariere care poate fi manevrată de către profesori şi riverani prin telecomandă, în aşa fel încât traficul rutier să fie limitat. „Spaţiul ne permitea să montăm bariera, dar nu avem avizul poliţiei”, a explicat Carmen Sima.
Pe de altă parte, administraţia locală, cea care a finanţat proiectul, susţine prin vocea viceprimarului Gavril Vârvara, că investiţia a fost făcută în conformitate cu legea şi că şcoala a avut toate avizele, iar trotuarul a fost amenajat în baza unui proiect.
Oana Șlemco
este chiar foarte frumos. Este util şi am reuşit să salvăm şi copacii. Dacă se va mai face multă gălăgie, pe care eu o văd ca o răutate, pe această temă, vom fi nevoiţi să tăiem copacii. Oare cine se va declara atunci pe deplin câştigat?” – Carmen Sima, directorul şcolii
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau