Coadă de zeci de km la Vama Siret. Flutur cere ajutorul guvernatorului militar ucrainean!
Dimensiune font:
* „Vă rog, domnule guvernator, stați de vorbă cu partea ucraineană, să găsim soluții să grăbim prelucrarea TIR-urilor, că-i prea mare coada. Noi mai avem 4 km până în capitala județului, deci e sufocat traficul și insist să găsim formule”, a spus Gheorghe Flutur * prin implementarea unui nou proiect european la Vama Siret (finalizat sâmbătă), se prevede o scădere a timpilor de aşteptare cu cel puţin 25%
Practic, capacitatea de procesare la intrarea în țară ar putea să ajungă la 500 de tiruri în 24h la intrare și 500 la ieșire
Sâmbătă, la Siret, a avut loc reuniunea de închidere a proiectului „Modernizarea biroului vamal de frontieră Siret, în vederea fluidizării traficului în punctul de trecere transnaţională de pe frontiera de nord a României – DN2 (E85), judeţul Suceava” (valoare 10,51 milioane euro), prin care se urmărește reducerea timpului de staţionare în punctul vamal, în special pentru traficul de mărfuri şi fluidizarea traficului pe acest sector.
Pentru a aduce Biroul Vamal de Frontieră Siret la standarde europene, au fost prevăzute măsuri din cadrul conceptului AEO Fast Line, acest concept presupunând în principal existenţa unor posibilităţi prin care să se poată organiza fluxuri separate de vămuire pentru a fi permis accesul prioritar în zona de control vamal a deţinătorilor de autorizaţii de tip AEOS sai AEOF.
Gheorghe Flutur: „Mărim schema de personal care să lucreze, însă, din informațiile mele, sunt TIR-uri care ar fi trebuit să meargă prin Polonia și Ungaria, dar fiindcă sunt manifestări la graniță ale fermierilor polonezi, vin tot pe aici. Deci, sunt motive în plus ca să ne gândim împreună să descongestionăm acest trafic de aici, de la Siret”.
„Apelez la lucrătorii noștri din Biroul Vamal de Frontieră Siret, să folosim toate instrumentele și posibilitățile pe care le avem, să reușim să eliminăm aceste cozi. Știu că probleme pe zona asta, care nu țin de noi, dar apreciem faptul că astăzi aici avem toți factorii implicați în în această problemă și care se pot implica. Sunt convins că și domnul președinte al Consiliului Județean, și domnul guvernator de la Cernăuți, și Poliția de Frontieră și Vama vor face tot ce trebuie ca să să eliminăm acest lucru”, a spus Ion Cupă, preşedintele Autorităţii Vamale Române.
De remarcat că, prin implementarea noului proiect la Vama Siret, proiect care se încadrează în obiectivele strategice din Master Planul General de Transport al României, se prevede o scădere a timpilor de aşteptare cu cel puţin 25%.
Practic, capacitatea de procesare la intrarea în țară ar putea să ajungă la 500 de tiruri în 24h la intrare și 500 la ieșire. „Asta înseamnă 1.000 de tiruri care ar putea fi procesate prin vămauire și 1.000 de autoturisme la intrare și 1.000 la ieșire, care înseamnă 2.000”, a precizat Flutur. Daniel BACIU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau