Detalii șocante scoase la iveală de specialiști în cazul Alexandrei, tânăra moartă la Maternitatea Botoșani. „Putea fi salvată”
Dimensiune font:
Moartea Alexandrei, tânăra mamă decedată la Maternitatea Botoșani, ar fi fost provocată de un proces de putrefacție intrauterină. Cel puțin asta susține un specialist ieșean. În plus, rapoartele arată că nimeni nu a intervenit pentru scoaterea fătului mort de câteva zile.
Un specialist ieșean, citat de publicația ReporterIS, a făcut precizări în cazul morții tinerei Alexandra, o mamă de 25 de ani, decedată la Maternitatea Botoșani după o noapte de chinuri. În plus, rapoartele de necropsie ar demonstra că nu s-a intervenit pentru salvarea vieții tinerei, amenințată de septicemie.
”Procese de putrefacție intrauterină”
Consultat de reporterii publicației ReporterIS, un specialist ieșean spune, pe baza documentelor medicale prezente în cazul Alexandrei, că tânăra a murit din cauza unei stări septice, adică a unei infecții generale puternice, provocată de ”procesele de putrefacție intrauterină”.
Mai precis, de faptul că sarcina era oprită din evoluție, iar fătul mort de patru zile, se afla în pântecele Alexandrei de aproximativ patru zile. De aici durerile insuportabile și infecția care punea stăpânire pe organismul ei.
În plus, specialistul ieșean a precizat că în raportul de necropsie reiese clar că tânăra a fost lăsată fără antibiotic, nu i s-a făcut chiuretajul necesar evacuării fătului mort. Ceea ce în final a condus la moartea Alexandrei.
„Concluzia generală este că raportul de necropsie susține teza inițială (…) respectiv de sarcină oprită în evoluție de 48-96 ore lipsită de intervenție, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj, cu rezultatul de trombembolism pulmonar și edem pulmonar care au condus la decesul pacientei”, a precizat specialistul pentru publicația ieșeană.
Personalul acuzat că nu a intervenit cum trebuie
Așa cum arată și raportul de necropsie, personalul este bănuit de faptul că nu a intervenit cum era necesar pentru a-i salva viața Alexandrei. Adică fătul nu a fost evacuat și nu i-au fost administrate antibioticele necesare pentru potolirea infecției.
În plus, publicația ieșeană, arată că în corespondența dintre spital și Poliției, reiese faptul că nici măcar nu i-au fost făcute, tinerei gravide, analizele bacteriologice. Un alt medic, sub protecția anonimatului a concluzionat că tânăra ar fi putut fi salvată.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau