Lacăt pe Zoo Bârlad până în octombrie
Dimensiune font:
* gradina zoologică din Bârlad este închisă publicului până după data de 1 octombrie, pentru lucrări de reamenajare * acestea sunt executate în proporţie de peste 70% şi există speranţa că vor fi gata la timp * după finalizarea lucrărilor, grădina zoo bârlădeană se va îmbogăţi cu lupi, lei şi tigri mai tineri, pentru a fi repopulată * până la redeschiderea ei însă, copii care vin în zonă pot să se distreze în parcul de la intrarea în grădina zoo, unde pot călători cu măgăruşul Mişu, cu poneiul Pintea sau cu poneiţa Vera, se pot juca în fân sau cu locomotiva de jucărie, dar mai ales pot să se „împungă” cu ţapul Vlăduţ, care este mare iubitor de copii
Pe timpul vacanţei de vară, copii din Bârlad şi din împrejurimi nu au putut vizita grădina Zoologică din localitate, ea fiind închisă pentru reamenajare. Conducerea instituţiei a precizat că zona de agrement va fi închisă cel puţin până la sfârşitul lunii octombrie. Lucrările de modernizare au început în urma cu aproape un an, dar pentru continuarea lor şi pentru siguranţa vizitatorilor, conducerea a fost obligată să închidă parcul. Lucrările de reamenajare sunt gata în proporţie de aproximativ 95% şi constau în extinderea spaţiilor de mişcare pentru speciile lup, tigru, leu, jaguar şi urs. În urma acestor lucrări, animalele vor avea la dispoziţie spaţii mai mari, care trebuie amenajate conform standardelor europene ( 800 mp pentru urşi şi lupi şi 2000-2500 mp pentru lei, jaguar şi tigri). În plus, vor fi aduse specii noi şi mai ales tineret din specia lup, tigru şi leu, pentru a se înmulţi. În zona centrală va exista un lac de mici dimensiuni şi un spaţiu destinat păsărilor exotice.„Vreau ca după ce redeschidem parcul zoo să aduc lupi tineri, ca să se înmulţească, tigri şi lei tineri, câte o pereche din fiecare, pentru că ce avem noi acum sunt animale bătrâne, care nu se mai pot înmulţi. Dar după finalizarea lucrărilor vom vedea exact ce spaţii rămân, câte specii mai putem aduce, dacă avem unde-i caza etc. Până atunci, lucrările fiind în grafic, sperăm că pe la sfârşitul lunii octombrie să putem redeschide parcul”, a spus Adrian Cărăbăţ, directorul Grădinii Zoo Bârlad.
Alternativă haioasă
Copii care au venit până la Grădina Zoo în această vară, la Bârlad, nu au fost dezamăgiţi total. Chiar dacă nu au reuşit să vadă animalele de la Zoo, ei s-au amuzat copios şi s-au delectat cu lecţii de călărit ...poneii Pintea şi Vera şi s-au plimbat cu trăsura trasă de măgăruşul Mişu, care de bucurie că se joacă cu copiii, rage cât îl ţine gura! Dar în părculeţul de la intrarea în Grădina Zoo mai există, în afară de multe jucării, fân, locomotive, maşinuţe, vrăjitori şi aeronave spatiale de jucărie şi ţapul Vlăduţ! Acesta este atracţia celor mici, deoarece el adoră copii şi îi lasă să se „împungă” cu el, jucându-se până cade lat! „Sunt deosebit de încântat de acest loc. Am venit cu nepoatele la grădina zoo, dar dacă este închisă am intrat aici şi ele se plimbă de o oră cu poneii, se trag cu trăsura cu măgarul, s-au jucat o mulţime cu ţapul ... s-au distrat de nu se mai dau duse de aici. Bravo celor care au avut această iniţiativă şi au lăsat ca acest parc de joacă să fie pus aici. Este minunat şi copii îl adoră, mai ales pe Mişu, Pintea, Vlăduţ şi Vera, animalele acestea calde şi jucăuşe”, a spus un bunic, a cărei nepoată călărea de zor pe Pintea, iar cealaltă se juca cu ţapul Vlăduţ. Culmea a fost că Vlăduţ, când ne-a văzut, ne-a arătat exact ce vrea: să se joace cu copii – luând în gură un tablou cu copii pictat de Costel Mardare, pictorul orfanilor din Bârlad.
Grădina Zoo din Bârlad este cea mai mare din Moldova, are aproximativ şse hectare şi adăposteşte 36 de specii de animale, asta însemnând peste 1000 de „locatari” de la peşti până la leu. Sunt peste 500 de peşti în Acvarium şi peste 300 de păsări.
Andrei Balaban
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau