Moș Crăciun vine în avans, la Teatrul Luceafărul
Dimensiune font:
Pentru toți cei care doresc să intre cu puțin avans în atmosfera sărbătorilor de iarnă, echipa artistică a Teatrului Luceafărul a pregătit o nouă producție de sezon. „L-am visat pe Moș Crăciun" este un spectacol imaginat de regizorul Constantin Brehnescu, seniorul instituției ieșene pentru copii și tineret, a cărui acțiune scenică este plasată în seara de Ajun. Seria de întâmplări care-i va menține pe spectatori cu sufletul la gură culminează cu apariția personajului titular ce poposește pentru a lăsa cadourile mult-așteptate.
Scenariul ține pasul cu evoluția în timp a personajului central al lunii decembrie, Moș Crăciun, adaptând povestea la preferințele de azi ale tinerei generații. „Nu există om care să nu-l fi visat pe Moș Crăciun, acest fabulos personaj care în imaginarul nostru e obligat să ne aducă bucurii, indiferent de condiția socio-economică a momentului. De această dată, povestea noastră se îmbogățește cu eroi din literatura universală, iar împreună ne vor livra, prin intermediul teatrului, surpriza de care avem nevoie cu toții, în fiecare moment, dar mai ales în prezent”, precizează regizorul Constantin Brehnescu.
Din echipa de realizatori fac parte Constantin Brehnescu (text și regie), Viorica Perju (scenografia), Radu Ștefan (muzica), Cristina Todi (coregrafia), și actorii Cristian Gheorghiu (Tata), Ileana Ocneanu (Mama), Iulia Deloiu Trif (Băiatul), Camelia Dilbea (Fetița), Beatrice Volbea (Vulpea), Claudiu Gălățeanu (Motanul), Aurelian Diaconu (Moș Crăciun), Ionela Arvinte, Gabriela Andrei, Elena Zmuncilă, Cristian Gheorghiu, Dragoș Matfei (clovni, stafii, mexicani).
La reprezentația din 21 decembrie vor fi prezenți, ca invitați speciali, copii instituționalizați și 50 de elevi din Holboca și Schitu Duca, unii dintre ei, pentru prima oară la teatru. „E un dar cultural pe care îl oferim acestor spectatori în prag de sărbători, o bucurie artistică pentru cei care nu pot ajunge în sala noastră atât de frecvent precum ar dori. Experiența teatrului e foarte valoroasă în dezvoltarea personală și de ea trebuie să beneficieze toate categoriile de public”, precizează Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului.
De asemenea, în premieră, 50 de copii cu deficiențe de auz de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” din Iași vor veni la acest spectacol și vor urmări reprezentația tradusă în limbaj mimico-gestual.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau