O ieşeancă va confecţiona măşti de protecţie
Dimensiune font:
Ea susţine că produsele sunt rezistente şi igienizate cu lampa bactericidă UV
În plină epidemie de coronavirus,
O ieşeancă va confecţiona măşti de protecţie
* ea susţine că produsele sunt rezistente şi igienizate cu lampa bactericidă UV
Epidemia de coronavirus poate fi şi un motor pentru afacerile locale. Iuliana Şoşu, administratorul unei firme care creează produse pentru bebeluşi, mămici şi femei gravide a creat o mască. Ea spune că a discutat cu asistente de la trei mari spitale din Iași, de la o maternitate şi de la spitalul de copii, de la două clinici private și două farmacii conduse tot de cadre medicale şi a creeat o variantă de mască de față. Produsul are două straturi de material (bumbac şi un semipermeabil nețesut) şi sunt igienizate cu lampa bactericidă UV. Procedeul include, evident, călcarea clasică, pe bază de aburi, obligatorie pentru orice produs care iese din atelier. „Putem face și cu două straturi de bumbac, astea sunt nemuritoare! O mască se poartă cam două, maximum trei ore, apoi se spală la 40 grade, după care se dezinfectează în cuptor și se calcă obligatoriu. Cele albe se pot băga și în clor. Deocamdată sunt în testare”, a scris Iuliana Şoşu pe contul ei dintr-o reţea de socializare.
„Cele cu un strat sau două de bumbac pot rezista și ani de zile, ceea ce nu ne dorim neapărat!”, a completat Iuliana. Din recomandările pe care le-a cerut persoanelor avizate, este bine ca o mască să nu depăşească patru utilizări. Este alegerea fiecăruia dacă le va utiliza mai mult. „Insist pe sterilizare. Manualul spune că o sterilizare eficientă este la minimum 125 grade, între 3 şi 5 minute. Putem folosi cuptorul cu arzător şi alte echipamente de sterilizare. Și nu uitaţi de călcare”, a completat Iuliana Şoşu, adăugând că purtarea unei măţti oferă o măsură suplimentară de precauţie, dar nu elimină riscul infectării dacă nu se respectă normele stricte de igienă: „Să nu uităm că strănutăm în cot, dar nu sterilizăm hainele...”.
Prețul (deocamdată provizoriu) este de circa 14 lei/bucată (cât costă una simplă pe alte site-uri) sau 120 lei/setul de 10 bucăți. Primele comenzi le va prelua săptămâna viitoare, până atunci fiind în derulare testările. După ce a lansat anunţul, deja au apărut şi cumpărătorii, în special femei, care sunt dornice să cumpere. Măşti de protecţie va confecţiona şi Primăria, fiind deja comandată o jumătate de tonă de tifon, după cum a spus edilul-şef Mihai Chirica.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Comentarii
chiriac sandica
Mar 17, 2020
doresc colaborare ptr.confectionare de masti de protectie si uniforme sanitare
Adauga comentariul tau