Pentru un oraș verde avem nevoie în primul rând de clădiri verzi
Dimensiune font:
Viitorul nu poate fi decât „verde”. Este de-acum un fapt, nu doar o dorință exprimată de oameni simpli, specialiști și organizații de mediu de pe întreaga planetă. Încălzirea globală reprezintă una dintre cele mai mari amenințări la adresa umanității. Pericolul a fost demult conștientizat și primele măsuri se văd cu ochiul liber. Nu doar guvernele și instituțiile arondate pun umărul la reducerea emisiilor de carbon, ci și mediul privat.
„Tranziţia către clădirile verzi pentru a reduce schimbările climatice este un trend inevitabil, având în vedere faptul că aproximativ 40% din emisiile de dioxid de carbon la nivel global sunt generate de clădiri şi de industria construcţiilor. De asemenea, clădirile verzi au un randament mai bun şi pentru dezvoltatori, pentru că generează chirii mai bune şi se estimează că au o valoare imobiliară cu 7–10% mai mare faţă de clădirile tradiţionale”, afirmă Dan Chelaru, Group Sustainability Officer în cadrul companiei Iulius.
Sigur că tranziția către clădirile verzi vine la pachet cu o serie de costuri suplimentare pentru dezvoltatorii imobiliari. Însă pălesc în comparație cu beneficiile, atât pentru viitorii chiriași sau proprietari, cât și în raport cu protecția mediului. Beneficiile asupra comunităţii, accesul la facilităţile de recreere, locaţia, susţinerea mobilităţii prin reducerea dependenţei de maşini, eficienţa energetică, materialele folosite, tipul de iluminat, aportul cât mai mare de lumină naturală, specificaţiile aerului, reutilizarea apelor pluviale sunt doar câteva dintre criteriile care trebuie respectate încă de la stadiul de proiectare a unei clădiri verzi.
În condițiile actualei crizei energetice, când fiecare kilowatt economisit contează, devine și mai important ca politicile de mediu ale companiilor să fie sustenabile, prietenoase, cu impact direct asupra calității vieții şi sănătății populației. Comportamentele sănătoase, orientate spre un viitor sustenabil, se formează încă de pe băncile școlii, din anii de grădiniță. Pentru că responsabilitatea ecologică nu este doar a adulților, ci a tuturor.
Sub îndemnul „Don't waste your future”, compania Iulius a iniția o campanie destinată elevilor, prin care aceștia au fost îndemnați să recicleze cărți și caiete vechi. Tinerii au descoperit foarte repede că este cool să îți exprimi personalitatea, să fii diferit, dar la fel de important este să înveți să reciclezi. Iar gestul să intre în rutina de zi cu zi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau