Peste 70 de familii din Ciurea vor primi câte 1.800 lei
Dimensiune font:
Veste bună pentru mai multe familii din comuna ieșeană Ciurea. Acestea vor primi câte 1.800 de lei de an pentru a participa la un program de formare în educația timpurie după ce Asociația Salvați Copiii Iași, în parteneriat cu Primăria Ciurea și Asociația Streetaware, vor implementa un proiect pentru a sprijini familii vulnerabile. Concret, 72 de familii vor primi bani, în timp ce alți 72 de copii antepreșcolari vor beneficia de un program educativ. În cadrul proiectului, Primăria Ciurea va construi și va dota clădirea unde vor avea loc activitățile, în timp ce Asociația Salvați Copiii Iași va oferi programe de pregătire și dezvoltare cognitivă și emoțională a copiilor prin metoda Școlii Mobile, va realiza activități de formare în grupe mixte de copii, părinți, educatori, psihologi și psihopedagogi și va acorda servicii de asistență socială pentru familiile vulnerabile.
Asociația Streetaware va realiza programul de calificare pentru cei 8 educatori din proiect și va derula pentru copii activități de dezvoltare intelectuală, socio-afectivă și psihomotrică prin intermediul unei camere senzoriale.
Totodată, va coordona procesul de identificare a locurilor de muncă pentru părinții care întâmpină dificultăți în accesarea unui loc de muncă. „Se acordă prea puțină atenție pentru a asigura standarde înalte de calitate în instituțiile preșcolare pentru copiii cei mai vulnerabili. Copiii au nevoie de școli sigure, cu acces la igienă de bază și de educatori formați pentru a-i îngriji și sprijini în mod adecvat. Spațiul rural are nevoie urgentă de mai multe investiții în educația timpurie, altfel se va pierde oportunitatea semnificativă de a reduce dezavantajul acestora. Viitorul copiilor este afectat de ceea ce se întâmplă în primii ani și, la rândul său, acest lucru are un impact asupra societății, mediului, economiei”, spune Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea.
Proiectul își propune să genereze o serie de rezultate care se vor reflecta în creșterea capacității locale de a răspunde la nevoile de educație și îngrijire a copiilor antepreșcolari, atât pentru generațiile prezente, cât și viitoare. Astfel, va fi creată o infrastructură necesară pentru continuarea activităților și după finalizarea proiectului.
Copiii vor beneficia și de un parc de joacă adaptat vârstei lor, unde se vor desfășura activități creative cu Școala Mobilă. Bugetul total al proiectului este de 34.154.002,97 lei, din care, contribuția Uniunii Europene este de 3.530.902,53 lei, perioada de implementare fiind de 30 luni. Oana POPA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau