Războiul dintre oierii din Scobinţi continuă în instanţă
Dimensiune font:
Inculpatul spune că a fost atacat de 20 de mioare şi adversarul a dat cu furca * acesta din urmă se plânge că a luat un par în cap şi că autorităţile ţin cu agresorul
Marian L. şi Gică S. sunt doi ciobani din Scobiţi, iar duşmănia dintre ei a ajuns una de legendă. Acum se bat în instanţă şi fiecare cere capul celuilalt. Marian spune că mergea agale, către stâna lui, iar Gică ar fi asmuţit 20 de oi. Cornute extrem de violente şi periculoase. În plus, Gigă a pus mâna şi pe furcă.
Drept replică, Marian a pus mâna pe un par, a alungat ovinele şi l-a cotonogit bine pe Gică. 20 zile de îngrijiri medicale. Bumbăceala a avut loc acum aproape patru ani, dar conflictul e departe de a se fi încheiat.
Gică îl acuză pe Marian de lovire sau alte violenţe, spune că urmărirea penală nu este completă. A făcut afirmaţii cu privire la faptul că „inculpatul nu este la prima abatere, cârdul de oi al acestuia distrugând gardul său. A învederat faptul că trebuiau reţinute infracţiunile de violare de domiciliu, tâlhărie, tentativă de omor, faptele şi probele nefiind complete în dosarul de urmărire penală. A susţinut că această cauză trebuie retrimisă la parchet, acuzând procurorii implicaţi în dosar de incompetenţă profesională. A solicitat reţinerea şi arestarea preventivă a inculpatului, precum şi judecarea acestuia în public în sala din Căminul Cultural. A susţinut că martorii audiaţi se fac vinovaţi de mărturie mincinoasă, iar Marian este escrocul satului cu cazier bogat. A arătat că dosarul a fost lăsat peste patru ani în arhivare şi lăsat uitat intenţionat, fiind vorba despre săvârşirea unor abuzuri grave. A arătat că cârdul de oi trebuie confiscat, fiind obiect folosit în câmpul infracţional, fiind vorba despre o tâlhărie şi nu o simplă lovire. A arătat că oamenii ies la pensie la 42 de ani şi consumă banul public nemuncit de ei şi nu asigură ordinea publică. A arătat că el este o persoană lăsată fără ajutor şi nu are la cine să se adreseze. A mai suţinut că actul medico-legal nr. 1857 trebuie expertizat, iar toţi cei care s-au ocupat de dosar sunt corupţi iar instanţa trebuie să sesizeze această corupţie. A arătat că lui i se cuvin daune materiale şi morale”.
O logoree la care, pe bună dreptate, magistraţii de la Judecătoria Hârlău au spus „pas”. Prin încheierea finală de cameră preliminară dată vineri, au respins, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de către Gică S. Dar războiul dintre oieri continuă. În instanţă. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau