Se caută un nume pentru un pui de zimbru!
Dimensiune font:
* Administraţia Parcului Natural Vânători Neamţ organizează un nou concurs în vederea găsirii unui nume pentru un pui de zimbru * în Parc se află peste 44 de zimbri liberi, din care cel puțin 17 s-au născut deja în libertate * acest Parc, inclus în prestigiosul „Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate
Administraţia Parcului Natural Vânători Neamţ a lansat un nou concurs pentru găsirea unui nume destinat ultimului mascul de zimbru venit pe lume în captivitate, în luna iunie, în Grădina Zoologică „Dragoş Vodă” a Parcului. „Regula concursului este ca numele propus să înceapă cu particula ‘Ro’, iar pentru a vă înscrie în competiţie trebuie să trimiteţi propunerea de nume, împreună cu motivaţia numelui ales, până în data de 10 august 2021. Aşteptăm propunerile dumneavoastră atât pe pagina de facebook a Parcului, cât şi la adresa de e-mail : vanatoripark@gmail.com”, au anunţat reprezentanţii Parcului Natural Vânători Neamţ, pe pagina de socializare.
Câştigatorul va fi anunţat pe pagina de facebook a Parcului în data de 11 august 2021.
Administrația Parcului Natural Vânători Neamț organizează acest concurs în vederea găsirii celor mai potrivite nume pentru zimbrișorii nou veniți pe lume încă din anul 2013. Cu sprijinul publicului, au fost botezați până acum 12 viței: 7 masculi (Românașul, Rovin, Robur, Romașcan, Ronică, Rovan și Roborn) și 4 femele (Rozana, Rolinne, Roemi, Roltea și Rovidenia).
Acest concurs se desfășoară în cadrul proiectului „Educația ecologică, altfel!” (SVA-02-2020), finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România în cadrul Programului Spații Verzi, Componenta Arii Naturale Protejate, sesiunea februarie 2020.
Cel puțin 44 de zimbri în libertate, la Neamț
După două secole de la dispariția lui din fauna României, silvicultorii români au reintrodus specia în țară în anul 1958, iar treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri.
Zimbrul este cel mai mare animal din fauna continentului european. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele sunt mai mici, cu o greutate între 320 și 640 kg.
Specialiștii eliberează anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după teste și o selecție riguroasă. Acum, în libertate, în Parcul Natural Vânător Neamț, se află cel puțin 44 de zimbri, din care cel puțin 17 s-au născut deja în libertate.
Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare de păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.
Parcul Natural Vanatori Neamt, inclus în prestigiosul „Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.
Regia Națională a Pădurilor administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători-Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. George NEGRU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau