Sesiune prelungită pentru măsura 112
Dimensiune font:
* fermierii vasluieni au în continuare şanse să-şi modernizeze fermele * sesiunea de depunere a proiectelor pe măsura 112 „Modernizarea exploataţiilor agricole”a fost prelungită până pe 14 august
Suma totala alocată pentru această sesiune a măsurii 112 „Modernizarea exploataţiilor agricole” este de 50 milioane de euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu va putea depăşi 125.000 de euro. Pentru sectorul vegetal sunt alocate 16 milioane de euro, iar pentru dezvoltarea sectorului zootehnic, 24 milioane de euro. Diferenţa de 10 milioane de euro este destinată beneficiarilor Măsurii 141- „Sprijinirea fermelor de semisubzistenţă”, care au semnat deja decizia de finanţare. Cei care nu au reuşit să depună cereri până la finele lunii iulie mai au o şansă în aceste zile, în condiţiile în care a fost prelungită sesiunea de depunere. „Veste bună pentru fermierii vasluieni care doresc să acceseze fonduri europene nerambursabile. A fost prelungită sesiunea de depunere a proiectelor pe măsura 121 Modernizarea exploataţiilor agricole până la data de 14 august la ora 12.00. Reamintim potenţialilor beneficiari că pe site-ul apdrp.ro pot găsi modele de proiecte cu titlu gratuit”, a spus Alin Trifu director la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.
Cine poate beneficia de banii europeni?
Procentele de cofinanţare nerambursabilă, precum şi criteriile generale de accesare a sprijinului financiar sunt cele specifice investiţiilor prin Măsura 121 şi sunt disponibile gratuit pe pagina de internet a Agenţiei (www.apdrp.ro). În ceea ce priveşte dimensiunea economica a fermei (UDE), aceasta trebuie să fie cuprinsă între minim 2 şi maxim 50 UDE. Este vorba atât despre ferme de producţie vegetală, de creştere a animalelor, cât şi despre fermele mixte. Tipurile de investiţii, pentru care în cel mai scurt timp vor fi disponibile proiecte tip, sunt ferme de legume în câmp (maxim 2 hectare) şi în spaţii protejate (maxim 1.000 mp), livezi de pomi şi arbuşti fructiferi (maxim 5 hectare), ferme de vaci de lapte (maxim 20 capete), ferme de creştere şi îngrăşare porcine (maxim 100 de capete) şi ferme de găini ouătoare (maxim 4.000 de capete). Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor de fonduri europene nerambursabile, a fost emisă Ordonanţa de Urgenţă 43/2013, prin care proiectele declarate eligibile vor beneficia de o garantare de 80% a sumelor pentru cofinanţare, prin instituţii finanţatoare. Totodată, de la bugetul statului se va facilita acordarea de microcredite de până la 75.000 euro, pe o perioadă de maxim 10 ani, tot pentru asigurarea cofinanţării.
Simona Pop
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau