Terapiile complementare încep să înlocuiască spitalele
Dimensiune font:
* moldovenii apelează tot mai mult la terapiile complementare * o astfel de şedinţă costă între 40 şi 70 de lei * terapeuţii spun că pacienţilor li se induce o stare de bine, de sănătate şi echilibru
Oamenii chinuiţi de boli se încred pe deplin în terapiile şi tehnicile de vindecare miraculoase aduse de la antipozi. Cei care le practică spun că oasele deplasate revin la locul iniţial, tensiunile musculare dispar, la fel şi starea de depresie.
Nou-născuţi duşi la terapie
Tehnica Bowen care are rezultate foarte bune în diferite afecţiuni (acute, cronice, neuropsihice sau psihosomatice) şi la persoane de toate vârstele este preferată în special de nemţeni. „Terapia Bowen este una dintre cele mai eficiente şi profunde terapii complementare, care reprogramează organismul pentru a se vindeca singur. Ea constă în aplicarea unor mişcări uşoare efectuate cu degetele asupra muşchilor şi ţesutului conjunctiv. Aceste mişcări transmit mesaje prin intermediul ţesutului nervos, reactivând memoria celulară la starea de sănătate. Terapia Bowen poate fi aplicată oricui. Am la tratament chiar şi bebeluşi de 2-3 luni”, a spus terapeutul acreditat de Academia „Bowen” din Australia, Manuela Papalicef. Potrivit acesteia, terapia se adresează organismului la toate nivelurile - fizic, chimic, mental şi emoţional şi anihilează şocurile din subconştient. O şedinţă costă 50 de lei.
Boala poate fi citită în ochi
La tehnica Bowen se adaugă şi cea prin bioenergie sau diagnosticarea prin citirea irisului. O şedinţă de citit în ochi costă 70 de lei, iar una de autovindecare cu ajutorul terapeutului 40 de lei. „Eu am fost la un specialist cu biorezonanţă şi ceea ce mi-a spus el s-a adeverit ulterior la analizele pe care le-am făcut”, a spus o băcăuancă. În judeţ, cel mai renumit şi apreciat terapeut este Dănuţ Ciurlică, din staţiunea Slănic Moldova. Bărbatul este orb dar are puteri miraculoase. Vindecă boli dintre cele mai grave, îi scapă de operaţii pe cei care au probleme cu coloana şi chiar medicii îi trimit pe cei care au frică de intervenţii chirurgicale la el. El îmbină masajul terapeutic cu bioterapia, dar oamenii simpli spun că de fapt harul cu care este înzestrat îi vindecă. Calificarea lui este de balneofizioterapeut.
Workshop pentru gestionarea stresului
Studenţii suceveni au învăţat să-şi stăpânească emoţiile în sesiune. La nivelul Universităţii „Ştefan cel Mare” s-a constituit un grup de suport pentru managementul stresului în perioada examenelor. Iniţiativa aparţine specialiştilor de la Centrul de Orientare şi Consiliere în Carieră (COCC). Din grup fac parte deja 25 de studenţi. „Iniţiativa creării Grupului de suport pentru managementul stresului în sesiune vine în întâmpinarea nevoilor studenţilor identificate în cadrul şedinţelor de consiliere individuală şi de grup”, a declarat psihologul Liliana Bujor, din cadrul COCC.
* * *
Terapeuţii au început să aibă din ce în ce mai multă căutare, iar cei care apelează la serviciile lor se declară mulţumiţi atât de rezultate, cât şi de preţuri.
Grupaj coordona de Lucia Hacman
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau