Tragedia de la „Matei Balş", o copie a celei de la Piatra Neamţ
Dimensiune font:
Întrebat dacă există concluzii în urma anchetelor desfăşurate după incendiul de vineri, de la Institutul Matei Balş, premierul Florin Cîţu a spus că încă se analizează situaţia.
„Primim rapoarte în fiecare zi. Vorbeam cu domnul Tătaru (Nelu Tătaru – fostul ministru al Sănătăţii – n.r.), sunt câteva rapoarte care deja existau şi trebuie să mă uit peste ele. Au fost trimise la Ministerul Sănătăţii. Aş vrea să ştiu ce măsuri s-au implementat din acele rapoarte până acum. Situaţia este încă sub analiză şi atunci când vom avea o concluzie vom veni cu ea. Am spus foarte clar că nimeni nu este mai presus de lege şi dacă găsim că dacă cineva este vinovat, va trebui să răspundă”, a spus Cîţu.
Întrebat de jurnalişti dacă este mulţumit de reacţia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, premierul nu a oferit un răspuns clar: „După ce o să am toate concluziile analizei voi vei şi voi discuta despre asta. În acest moment este prea rapid să putem veni cu concluzii”.
În privinţa informaţiilor privind situaţia căldurii în spital, premierul Florin Cîţu a spus că a cerut mai multe detalii pentru a vedea ce s-a întâmplat în acea perioadă.
„Ştim foarte bine că au fost probleme cu furnizarea agentului termic pentru acea zonă la începutul anului. Nu ştiu dacă s-a rezolvat. Vom vedea exact care au fost parametrii în care a fost furnizat agentul termic. Este o anchetă în curs de desfăşurare. Pe mine mă interesează cel mai mult să vedem ce s-a făcut după tragedia de la Piatra Neamţ, pentru că a existat o anchetă, au existat mai multe rapoarte, a existat un plan de măsuri şi vreau să văd dacă au fost implementate. Pentru ceea ce s-a întâmplat la Matei Balş vom avea nişte concluzii şi vom putea lua şi alte măsuri”, a mai spus Cîţu.
Şapte persoane au murit în urma incendiului de la Institutul Naţional Matei Balş. Ministerul Sănătăţii a prezentat luni detalii cu privire la starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul de la Matei Balş şi care au fost transferaţi în alte unităţi medicale, conform informaţiilor centralizate de Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă:
Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” Bucureşti: 11 pacienţi, stare stabilă, staţionară.
Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti: 4 pacienţi - 2 pacienţi în stare generală bună, urmează să fie externaţi în zilele următoare; 1 pacient în stare stabilă, stare staţionară; 1 pacient în stare gravă (ATI), stabil în prezent.
Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias”: 6 pacienţi, stare stabilă, staţionară.
Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”: 6 pacienţi: 2 pacienţi în secţia ATI (1 pacient în stare stare gravă, 1 pacient în stare stabilă), 4 pacienţi în stare stabilă;
Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”: 3 pacienţi în stare stabilă (ATI).
Spitalul Militar Central: 4 pacienţi SMC - 2 pacienţi în secţia ATI, ambii stare gravă/intubaţi; ROL2 - 2 pacienţi în stare stabilă, din care 1 pacient urmează să fie externat (posibil astăzi).
Spitalul „Witting”: 3 pacienţi, stare stabilă.
Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienţi - 2 pacienţi în stare staţionară, 2 pacienţi în secţia ATI (1 pacient stabil, neintubat şi 1 pacient intubat, în stare gravă).
Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: 1 pacient intubat (ATI) - stare critică.
Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca: 3 pacienţi, stare stabilă.
Spitalul Monza - 3 pacienţi, stare stabilă.
Sursa - mediafax.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau