Vaslui, zona defavorizată
Dimensiune font:
Din cauza crizei prelungite, a scăderii nivelului de trai şi a sărăciei din judeţ, sute de firme au fost nevoite să-şi închidă porţile * odată cu ele au plecat în şomaj mii de angajaţi
Nu au mai reuşit să facă faţă actualei situaţii economice. Fără contracte ferme, fără investiţii, fără clienţi, sute de firme din judeţul Vaslui şi-au închis porţile. Odată ce au dispărut din peisajul economic aceste societăţi, mii de vasluieni au rămas fără locuri de muncă.
Sărăcie lucie
Agenţii economici aşteaptă sprijin de la Guvern, ştiut fiind că această zonă este cea mai săracă din Europa. Ei cred că ar trebui declarată zonă defavorizată pentru a putea beneficia de o serie de facilităţi. „În acest an şi-au închis porţile peste 600 de firme. Vasluiul, aşa cum îl ştim noi, are doar 9,7 firme la mia de locuitori, faţă de Bucureşti, unde sunt peste 65 de firme la mia de locuitori. Din cele 574.000 de firme existente la nivel naţional, Vasluiul are doar 4.300 de firme, asta înseamnă doar 0,75%. Deci Vasluiul este într-o situaţie deosebit de grea.”, a spus Ovidiu Copacinschi, preşedintele Asociaţiei Patronale a IMM Vaslui.
Din păcate, pentru că nu au reuşit să îşi găsească locuri de muncă la ei acasă, mulţi dintre cei ce au rămas fără slujbe au luat drumul străinătăţii. Chiar şi aşa, judeţul e pe primul loc la şomaj cu peste 18.500 de persoane fără slujbe.
Simona POP
„Nu putem să nu subliniem faptul că Vasluiul este una din cele mai sărace zone din Europa de Est şi acest lucru e ştiut de toată lumea. Dacă ar fi declarată zonă defavorizată şi s-ar bucura de o serie de facilităţi ar putea să se mai revigoreze din punct de vedere financiar” - Ovidiu Copacinschi
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau