Secretul prin care Mircea Geoană ar putea să câștige președinția României din primul tur? Ar trebui să oprească o dorință a Ucrainei
Dimensiune font:
Fostul guvernator al Deltei Dunării, Liviu Mihaiu, a luat atitudine cu privire la propunerea Ucrainei de a transforma canalul Bâstroe. El a făcut un apel către liderii de la București transmițându-le că într-un astfel de caz Delta Dunării ar putea fi complet distrusă.
Șansa lui Geoană de accede la Cotroceni
Mihaiu este de părere că singurul care are o putere reală în această spinoasă chestiune este secretarul general adjunct al NATO, Mircea Goană. Fostul guvernator al Deltei consideră că Geoană are acum șanse să câștige președinția României din primul tur, dacă va salva Delta Dunării. Adică, ar putea fi foarte ușor succesorul lui Klaus Iohannis la Cotroceni.
”M-au sunat câțiva lideri politici din coaliția de la putere pe chestiunea Bistroe și a dragării de către ucrainieni a brațului Chilia. Și vă spun vouă ca să știți, transformarea brațului Chilia in canal navigabil -111 km plus – inseamnă moartea intregii Delte a Dunării. Comisarii noștri europeni se opun vehement in acest moment la Comisie. Min de Externe joacă balet, că, deh… Singurul care are putere reală in cestiune este Mircea Geoană, sgradj NATO. La care i-am indrumat pe toți. Cestiune, cu care, Geoană are acum posibilitatea să câștige președinția României din primul tur, nu-i așa, salvând Delta Dunării…
Ucraina a demarat ample lucrări de adâncire a canalului Bâstroe
Ucraina, sub pretextul dragării canalului Bâstroe a demarat ample lucrări de adâncire a canalului, demers care îngrijorează autoritățile din România pentru că pun în pericol Dunărea și Delta Dunării. Țara noastră nu este de acord cu propunerea de includere a brațelor Chilia și Bâstroe ale Dunării în rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T). Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, miercuri, că sunt semnale că la această oră Ucraina desfășoară lucrări de dragare a canalului Bâstroe, acest lucru putând avea impact asupra mediului şi Deltei Dunării.
MAE a transmis inclusiv în cursul anului trecut atât Comisiei Europene, cât și autorităților ucrainene că „autoritățile române nu sunt de acord cu propunerea de includere a brațelor Chilia și Bâstroe ale Dunării în TEN-T (propunere a cărei realizare este urmărită de Ucraina încă din anul 2014), întrucât este necesar ca proiectul canalului de navigație realizat de Ucraina să respecte strict prevederile de drept internațional aplicabile, inclusiv și mai ales reglementările în materie de protecție a mediului”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau