„Moș Nicolae, umple și ghetuțele mele” - daruri pentru 400 de copii
Dimensiune font:
Minunile apar atunci când inimile se unesc, când oamenii vin unii alături de alții și oferă sprijin. Nu este nevoie de nicio ocazie specială ca să poți oferi sprjin, însă totul se transformă în magie atunci când ajutorul este oferit în preajma unei sărbători. Iar dacă este Crăciunul, vorbim deja despre basme plăsmuite de oamenii cu suflete de aur, așa cum sunt toți cei care au oferit daruri copiilor în campania „Moș Nicolae, umple și ghetuțele mele”, un proiect inițiat în cadrul Festivalului Alternativ de Creativitate – Kre@tivIS. Totul a pornit de la dorința de a le oferi daruri copiilor în Ajunul sărbătorii de Moș Nicolae. „De fapt, a fost o continuare a unui proiect mai vechi, început la Școala Scânteia în toamnă, când le-am oferit copiilor ghiozdane și rechizite. Chiar dacă învață on-line, tot au nevoie de caiete, de cărți și de multe alte lucruri. Atunci le-am promis că vom reveni de sărbători”, au spus inițiatorii campaniei. Ei bine, cu ajutorul oamenilor pentru care cuvântul „dar” are o semnificație aparte, copiii de la Scânteia au primit dulciuri, fructe, rechizite, hăinuțe și chiar un calculator, dotat cu tot ceea ce îi trebuie. Și tot cu ajutorul oamenilor inimoși, daruri au primit cele 17 mame și 34 de copii de la Centrul „Hecuba”, inclusiv câteva familii nevoiașe, cu mulți copii.
Oameni de poveste
În timp ce pregătirile pentru Scânteia erau în toi, a venit un mesaj legat de cei 270 de copii de la Școala și Grădinița Mădârjac. „Toate campaniile Kre@tivIS au în spate o poveste. Povestea de la Mădârjac a început cu o discuție despre cărți, mai exact despre ajutorul adus pentru crearea unui fond de carte, Bibliotecile Kre@tivIS fiind un alt proiect drag nouă. Identificând nevoia de carte pentru lectură în școala de la Mădârjac și făcând cunoștință cu directorul lor, un învățător tânăr, implicat, care s-a întors de la Cluj ca să predea în satul natal, am ajuns la cei 270 de copii, majoritatea provenind din familii defavorizate. Deși trecem prin această criză, cu pandemie și restricții, nu ne-am oprit în a oferi o bucurie micuților. Am fost foarte impresionată și sunt foarte recunoscătoare persoanelor care s-au implicat și au oferit o mână de ajutor, fără a se scuza de criza prin care trecem toți mai mult sau mai puțin”, a spus Geanina Enache, unul dintre inițiatorii campaniei. În opinia ei, în această perioadă de criză este nevoie de solidaritate, empatie, iubire necondiționată și fără judecată, pentru a trece mai ușor peste aceste timpuri sau pentru a ne vindeca cât mai curând. În campanii au fost și copii voluntari, care au dovedit că le pasă și că pentru ei a face bine este un mod de viață. „În această perioadă în care suntem toți copiii în on-line, mai mult singuri, fără socializare prea multă, simțim nevoia să ne implicăm cât mai des în tipul acesta de voluntariat în care să ajutăm alți copii. Mă bucur foarte tare că pot oferi o mână de ajutor și ar fi minunat ca fiecare copil să se implice la un moment dat, cât și cum poate”, am aflat de la Ioana Prepeliță, elevă în clasa a VII-a la Colegiul „Mihai Eminescu”. „Mă simt minunat să fac parte dintr-un grup de oameni cu suflet mare, ce ajută și se asigură că toți copiii cu lipsuri primesc daruri. Este extraordinar sentimentul pe care îl trăiești atunci când privești ochii înlăcrimați ai unui copil, iar când îi oferi un dar tremură de fericire și nu mai știe cum să îți mulțumească”, am aflat și de la Medeea Biholar, un alt voluntar, elevă în clasa a VIII-a la Liceul „Vasile Alecsandri”.
Nici nu s-a încheiat bine acțiunea de la Mădârjac că pe biroul celor de la Kre@tivIS a apărut o altă poveste, a copiilor din Parohia Medeleni, satul natal al lui Ionel Teodoreanu. Localitatea se află aproape de Prut, în Republica Moldova, și nu este una în care să se vorbească despre îndestulare, ba dimpotrivă. Sătenii o duc greu, copiii lor la fel și singurul sprijin îl au în Cel de Sus, căruia i se roagă în taină, în bisericuța renovată cu sprijinul comunității. „Și uite așa, de la 25 de copii, cu cât a pornit campania, am ajuns la aproape 400 de micuți, cărora le mulțumim pentru zâmbetele pe care ni le-au oferit. Toate donațiile au fost oferite în siguranță, cu păstrarea normelor impuse în aceste vremuri”, au mai spus inimoșii de la Kre@tivIS.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau