134 de spitale din țară au primit fiole cu anticorpi monoclonali

R

Dimensiune font:

| 21-10-2021 13:30


Cu sute de decese pe zi și peste 19.000 de bolnavi în spitale, sistemul sanitar e în colaps, iar în urmă cu mai mult de o săptămână, Guvernul a cerut declanșarea mecanismului european de protecție civilă pentru medicamente și echipamente de oxigen.
În data de 12 octombrie, o aeronavă militară de transport a adus din Italia, regiunea Lombardia, grav lovită de pandemie, un număr de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali, o donație umanitară pentru țara noastră.

În jurul acestora s-a creat o adevărată “isterie”, rudele pacienților internați au luat cu asalt spitalele, cerând ca bolnavilor să le fie administrat “tratamentul minune”.

“Specialiștii” în teorii conspiraționiste au început să posteze mesaje despre “puterile miraculoase” ale anticorpilor, iar antivacciniștii s-au năpustit și ei, considerând tratamentul mai bun ca vaccinul.

Anticorpii monoclonali, soluția pentru tratarea lui Donald Trump
În urmă cu an, în luna octombrie, vestea că Donald Trump s-a infectat cu Covid-19 a făcut înconjurul lumii. La acea dată, niciun vaccin nu era autorizat, trei dintre ele fiind în ultima fază de testare.

Două luni mai târziu, soluția de imunizare propusă de Pfizer urma să fie aprobată pentru utilizare de urgență.

Timp de o săptămână, după anunțul inițial că Trump e infectat, Casa Albă n-a mai dat informații concrete despre starea de sănătate a președintelui, despre tratamentul care-l urmează sau despre gravitatea bolii.

Zece zile mai târziu a venit și vestea că Trump a fost testat și rezultatul a ieșit negativ, deci s-a însănătoșit.

La vremea respectivă, “Casa Albă a spus că președintele Donald Trump a primit un tratament experimental cu anticorpi după ce un test a arătat că este infectat cu SARS-CoV-2”, se arată într-un articol publicat de revista “Science”.

“În acel moment, el ar fi avut simptome ușoare de COVID-19, inclusiv febră și congestie, și a fost transferat la Centrul Medical Militar Național Walter Reed. Mai târziu, echipa medicală a președintelui a confirmat că a primit și remdesivir, un medicament antiviral care a demonstrat că ajută într-o mică măsură pacienții spitalizați cu COVID-19”, a descris publicația tratamentul lui Donald Trump.

“…echipa președintelui a dezvăluit că i s-a administrat și un steroid rezervat în mod normal pentru cazurile severe de COVID-19, deși medicul său s-a arătat optimist în ce privește recuperarea”, se precizează în articolul citat.

În februarie, EMA autorizează folosirea noii soluții
Deci protocolul de tratament al președintelui SUA, asupra căruia medicii au intervenit imediat după ce a avut un test pozitiv, a fost: administrare de anticorpi monoclonali, remdesivir și steroizi.

Remdesivirul și steroizii fac parte din protocolul de tratament stabilit încă de la începutul pandemiei, fiind folosite pe scară largă și în România.

Donald Trump a fost tratat cu un cocteil de anticorpi “anti-spike” creați de laboratoarele Regeneron, care la acel moment se aflau în faza de testare.

În data de 26 februarie a acestui an, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat folosirea anticorpilor monoclonali realizați de Regeneron.

“Comitetul pentru medicamente umane… al EMA și-a finalizat analiza privind utilizarea anticorpilor monoclonali casirivimab și imdevimab pentru tratarea pacienților cu COVID-19”, se arată în documentul oficial publicat de agenția europeană.

“Această revizuire a fost întreprinsă pentru a oferi un aviz științific armonizat la nivelul Uniunii Europene pentru a sprijini luarea deciziilor la nivel național cu privire la posibila utilizare a anticorpilor înainte de autorizarea de introducere pe piață”, se precizează în document.

“Agenția (EMA) a concluzionat că această combinație cunoscută și sub denumirea de REGN-COV2 poate fi utilizată pentru tratamentul COVID-19 confirmat la pacienții care nu necesită oxigen suplimentar și care prezintă un risc ridicat de a progresa la o formă severă de COVID-19”, se subliniază în comunicatul citat.

Câțiva pacienți din România au fost tratați cu anticorpi monoclonali împotriva Covid 19 REGN-COV2 înainte de autorizarea soluției de către Uniunea Europeană.

În data de 7 octombrie 2020, Institutul Matei Balș din București a primit cocteilul de anticorpi, fiind inclus într-un studiu clinic.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:29

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Ce este mierea de mană şi care sunt beneficiile sale pentru sănătate
05/11/2024 11:00

Ce este mierea de mană şi care sunt beneficiile sale pentru sănătate Într-o lume in care sănătatea si nutritia devin tot mai importante, mierea de mană se face remarcată ca un produs apicol cu pr ...

Săptămâna naţională de conştientizare a infertilităţii - Palatul Parlamentului va fi iluminat în roz şi bleu
04/11/2024 14:26

Clădirea Palatului Parlamentului va fi iluminată in culorile roz şi bleu, luni, marţi şi miercuri, intre orele 17,00 - 21,00, pentru a marca Săptămana naţională de conştientizare a fenomenului social ...

Pui sau porc, ce îngrașă mai puțin: Mihaela Bilic, dezvăluiri despre consumul de carne
04/11/2024 10:16

Mihaela Bilic a vorbit despre consumul de carne. Potrivit specialistei, ar trebui să consumăm cat mai multă carne, pentru că aceasta contine proteine „complete”, toti cei 9 aminoacizi esentiali in canti ...

Institutul Regional de Oncologie Iași – proiect: „ONCO-PERFMED – Performanță pentru pacientul oncologic la Institutul Regional de Oncologie Iași”
03/11/2024 11:28

  Iasi - 03 NOIEMBRIE 2024       Anunt de presă    Titlu proiect: „ONCO-PERFMED – Performantă pentru pacientul oncologic la ...

Institutul Regional de Oncologie Iași – proiect: „ONCO-PERFMED – Performanță pentru pacientul oncologic la Institutul Regional de Oncologie Iași”
02/11/2024 11:40

  Iasi - 02 NOIEMBRIE 2024       Anunt de presă    Titlu proiect: „ONCO-PERFMED – Performantă pentru pacientul oncologic la ...

De ce terapia este mereu o alegere bună
01/11/2024 14:53

De ce terapia este mereu o alegere bună Probabil că ai mai auzit pană acum de diferite tipuri de terapii si poate că nu le-ai dat importantă, insă există momente in viată in care fiecare dintre noi ar ...

Pericol pentru pacienții din România: Paracetamolul și metforminul riscă să fie retrase de pe piață
01/11/2024 12:37

Pacientii din Romania ar putea rămane fără acces la medicamente esentiale precum paracetamolul si metforminul, din cauza obstacolelor legislative si administrative si a lipsei consultării autoritătilor cu ...

Lecțiile toamnei pentru o minte sănătoasă
31/10/2024 17:37

Toamna este anotimpul care ne atrage, an de an, intr-un dans al culorilor calde, al brizelor răcoroase si al sentimentului profund de reintoarcere la sine. Dincolo de peisajul frunzelor arămii si mirosul ca ...

Alimentaţia cu germeni şi sucuri verzi, un trend care
31/10/2024 11:00

Alimentaţia cu germeni şi sucuri verzi, un trend care "prinde" din ce in ce mai mult. Germenii sunt de fapt semintele de plante care nu pot incolti decat cu ajutorul apei. Procesul de germinare pre ...

Tuberculoza a bătut COVID-ul. Anul trecut, peste 8 milioane de oameni s-au îmbolnăvit
31/10/2024 09:04

Tuberculoza devine principalul ucigas infectios: provocări si progrese in eradicarea unei boli seculare Tuberculoza (TB) a depăsit COVID-19 in 2023, devenind principala cauză de deces din bolile infectioase ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei