5 motive pentru care nu slăbim. Află care sunt acestea și ce dietă puteți adopta!
Dimensiune font:
Lupta cu kilogramele în plus este dificilă. Deși majoritatea dintre noi am fi tentați să spunem că doar caloriile contează, există mult mai mulți factori care fac gestionarea greutății un proces incredibil de complicat. Printre aceștia se numără: genetica, somnul insuficient, dietele alese greșit, gustările nesănătoase și masa musculară.
Deși este în mod clar un proces dificil, scăderea în greutate nu este imposibilă. Este important să ne concentrăm pe micile succese și să identificăm acei factori care ne stau în cale sau provoacă stagnarea. Slăbirea poate fi un drum plin de provocări, iar eșecurile pot apărea din mai multe motive. Devenind conștienți de aceste obstacole, puteți câștiga această luptă.
Așadar, iată 5 factori care pot îngreuna procesul de slăbire:
1.Genetica
Din păcate oricât de mult ne-am dori să ne fie adevărat, realitatea este cu totul alta. Cercetările au arătat faptul că atunci când vine vorba de greutate, genetica contează foarte mult, deși oamenilor nu le place să audă asta. Studiile au arătat că genele reprezintă aproximativ 70% din variația greutății corporale a oamenilor. Așadar, s-ar putea să nu fie posibil să vă alegeți tipul de corp sau forma dorită și să ajungeți acolo fără efort și fără dieta potrivită. Mai mult decât atât, specialiștii consideră că alegerea unei diete bazate pe studii relevanate, este cheia succesului.
2.Pierderea masei musculare
Pe măsură ce femeile înaintează în vârstă și ajung la menopauză, nivelurile de estrogen încep să scadă și este afectată și masa musculară. Potrivit cercetărilor masa musculară scade cu 3 până la 8% în fiecare deceniu după vârsta de 30 de ani, aceasta fiind o problemă destul de mare deoarece mușchii ard mai multe calorii decât grăsimea.
Odată cu trecerea anilor, femeile aflate în postmenopauză au mai multe șanse să câștige grăsime corporală și să aibă nevoie de mai puține calorii. În plus, modificările naturale ale țesutului adipos care vin odată cu înaintarea în vârstă pot determina organismul să se îngrașe.
3.Alegerea unei diete greșite
Pentru că nu putem controla timpul, dar putem controla obiceiurile alimentare, indiferent de vârstă putem pierde în greutate și putem menține greutatea atât timp cât alegem o dieta corectă.
4.Gustări nesănătoase
Gustările nesănătoase și frecvente dintre mese pot adăuga calorii neplanificate. De asemenea mâncatul distras este asociat cu un indice corporal mai mare. Când suntem conștienti de ceea ce mâncam, se poate realiza conexiunea creier-corp, se atinge nivelul de satisfacție și mulțumire.
Ce trebuie să faceți este să vă pregătiți propriile mese atunci când este posibil, să vă așezati, să savurați mâncarea și lăsați electronicele deoparte cel puțin câteva minute, pentru a putea mânca în liniște.
De asemenea băuturile acidulate, sosurile nesănătoase sau adăugarea de ingrediente bogate în calorii în preparate pot adăuga calorii neobservate.
5.Săriți peste mese, după care mâncați exagerat
In efortul de a reduce caloriile, este tentant să încercati să mâncați toată ziua cât mai puțin posibil și chiar să săriți peste mese. Dar dacă faceți asta, mecanismele de protecție ale corpului se vor activa ( cele care vă conduc să obțineți mâncare) și vă vor împinge să mâncați și mai mult.
Specialiștii recomandă să mâncam după un program. Dacă mâncam în mod regulat pe parcursul zilei, corpul va putea anticipa că îi vom oferi o nutriție adecvată. Un plan alimentar care să includă o varietate de alimente, astfel încât să nu intervină sentimentul de frustrare.
Identificarea și abordarea acestor factori pot îmbunătăți eficacitatea eforturilor de slăbire. Adoptarea unei diete corecte și complete din punct de vedere nutrițional și a unui stil de viață sănătos sunt esențiale pentru atingerea și menținerea greutății dorite.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau