6 alimente bogate în vitamina C. Recomandările nutriționiștilor pentru a oferi un boost sistemului imunitar
Dimensiune font:
Iarna este tot mai aproape, iar vremea rece își spune cuvântul asupra organismului fiecărei persoane. Este și sezonul răcelilor, iar din acest motiv este important să-i oferim sistemului imunitar puțin ajutor. Nutriționiștii îți vin în ajutor și îți propun spre consum 6 alimente bogate în vitamina C.
Vitamina C este esențială pentru organism. Aceasta ajută la repararea țesuturilor, dar și la menținerea sistemului imunitar sănătos Corpul nostru nu poate produce această vitamină în mod natural, așa dar este nevoie să consumi cât mai multe alimente bogate în vitamina C.
Alimente bogate în vitamina C
În timp ce unele persoană preferă să ia suplimente cu vitamina C, nutriționiștii recomandă consumul de alimente care au deja această vitamină în componența lor. Vitamina C este un antioxidant puternic și ajută la lupta împotriva radicalilor liberi.
Aceasta îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar și îl ajută pe acesta în combaterea altor afecțiuni. Unele studii susțin că alimentele bogate în vitamina C pot chiar ajuta la prevenirea apariției cancerului. Află mai multe despre ce se poate întâmpla dacă iei zilnic vitamina C. Uite care sunt indicațiile privind doza optimă recomandată de specialiști.
Citricele
Cele mai multe persoane obișnuiesc să-și ia necesarul zilnic de vitamina C din citrice. Acestea sunt ideale, mai ales atunci când te lupți cu primele simptome ale unei răceli. Citricele ajuta la îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar
Vitamina C va ajuta organismul să crească producția celulelor albe care vor lupta împotriva infecțiilor. Aproape toate citricele conțin cantități mari de vitamina C. Printre citricele bogate în vitamina C se numără portocalele, clementinele, mandarinele și lămâile. Doza zilnică recomandată de vitamina C pentru femei este de 74 mg, în timp ce pentru bărbați este de 90 mg.
Ardeiul gras
Nu doar citricele sunt surse excelente pentru necesarul de vitamina C, ci și ardeiul gras. Ardeiul gras poate fi inclus în salate, dar și într-o mulțime de alte preparate delicioase. Această legumă conține de trei ori mai multă vitamina C decât o portocală, susțin specialiștii pentru Healthline.com.În plus, ardeiul roșu gras este și o sursă excelentă de beta caroten. Această legumă îți va suplini necesarul de vitamina C și te va ajuta să ai mereu o piele tânără și luminoasă. Beta Carotenul și vitamina A ajută la îmbunătățirea vederii și a aspectului pielii.
Broccoli
Broccoli este o legumă versatilă și ușor de pregătit. Aceasta conține vitamine esențiale pentru organismul uman. Printre nutrienții care se găsesc în broccoli se numără vitamina A, vitamina C și vitamina E. Totodată, broccoli este bogat în fibre și antioxidanți.Îți oferim și o listă cu alimente bogate în fibre pe care să o consulți. Cheia pentru a păstra nutrienții din broccoli este aceea de a-l prepara la temperatura potrivită. Broccoli care a fost fiert pentru mult prea mult timp s-ar putea să-și piardă complet din proprietățile benefice.
Usturoi
Usturoiul este nelipsit din bucătăriile românilor și se află pe lista de alimente bogate în vitamina C. Acesta are o aromă foarte puternică și ajută la susținerea sistemului imunitar.Usturoiul a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru combaterea răcelilor sezoniere. Se spune că acesta ar putea ajuta inclusiv la reglarea tensiunii arteriale. Usturoiul are proprietăți extraordinare de a oferi un boost sistemului tău imunitar.
Kiwi
Ultimul fruct vedetă de pe lista nutriționiștilor este kiwi. Asemenea fructelor de papaya, kiwi are un conținut ridicat de vitamina C, vitamina K și potasiu. Vitamina C ajută la producerea celulelor albe care vor lupta ulterior împotriva infecțiilorKiwi este un fruct bogat în nutrienți benefici și pentru menținerea aspectului sănătos al pielii. Nutriționiștii recomandă consumul de kiwi pentru un sistem imunitar puternic.
Papaya
Papaya este un alt fruct de pe lista de alimente bogate în vitamina C. Specialiștii spun că într-un astfel de fruct poți să găsești doza zilnică recomandată de vitamina C. Papaya mai conține și enzime care ajută în procesul digestiv.Totodată are proprietăți antiinflamatorii și ajută în combaterea radicalilor liberi și a stresului oxidativ. Papaya este un fruct bogat și în alți nutrienți. Printre aceștia se numără potasiu, magneziu și vitamina A.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau