A apărut prospectul vaccinului anti-COVID Pfizer! Ce conține vaccinul și care sunt posibilele efecte secundare

VIRUS  240302400

Dimensiune font:

| 05-12-2020 14:28

Acest vaccin nu are autorizație de punere pe piața din Marea Britanie, dar este autorizat temporar pentru folosirea de către Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, în scopul prevenirii COVID-19, boala cauzată de infecția cu virusul SARS-CoV-2, la persoanele cu vârsta peste 16 ani.

 Redăm integral, mai jos, prospectul vaccinului Pfizer & BioNTech, care a fost deja autorizat în regim de urgență în Marea Britanie, care va începe imunizarea categoriilor la risc chiar din 7 decembrie.

Raportarea reacțiilor adverse

La fel ca oricare alt medicament nou din Marea Britanie, acest produs va fi atent monitorizat pentru a permite identificarea rapidă a noilor informații de siguranță. Puteți ajuta raportând orice reacție adversă pe care o aveți. Consultați sfârșitul secțiunii 4 pentru a raporta reacțiile adverse.

Citiți cu atenție acest prospect înainte de a primi acest vaccin, deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

  • Păstrați acest prospect. Poate va trebui să îl citiți din nou.
  • Dacă aveți orice întrebări suplimentare, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
  • Dacă aveți orice reacții adverse, discutați cu medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta medicală. Aceasta include orice reacție adversă posibilă nemenționată în acest prospect. A se vedea secțiunea 4.

Ce este în acest prospect

  1. Ce este vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2 și pentru ce se utilizează
  2. Ce trebuie să știți înainte să primiți vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2
  3. Cum se administrează vaccinul COVID-19 BNM BNT162b2
  4. Efecte secundare posibile
  5. Cum se păstrează vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2
  6. Conținutul ambalajului și alte informații

 

  1. Ce este vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2 și pentru ce se utilizează

Vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2 este un vaccin utilizat pentru imunizarea activă pentru prevenirea bolii COVID-19 cauzată de virusul SARS-CoV-2.

Vaccinul COVID-19 ARNm BNT162b2 se administrează adulților și adolescenților de la 16 ani. Vaccinul declanșează producția naturală de anticorpi din organism și stimulează celulele imune să protejeze împotriva bolii COVID-19.

  1. Ce trebuie să știți înainte de a primi vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2

Vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2 nu trebuie administrat dacă sunteți alergic la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate în secțiunea 6) .

Semnele unei reacții alergice pot include erupții cutanate mâncărime, dificultăți de respirație și umflarea feței sau a limbii. Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră sau personalului medical sau mergeți imediat la cea mai apropiată cameră de urgență a spitalului dacă aveți o reacție alergică. Poate pune viața în pericol.

Avertismente și precauții

Discutați cu medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta medicală înainte de a vi se administra vaccinul:

  • dacă ați avut probleme după administrarea anterioară de vaccin COVID-19 mARN BNT162b2, cum ar fi reacții alergice sau probleme de respirație
  • dacă aveți o boală severă cu febră mare

Cu toate acestea, o febră ușoară sau o infecție a căilor respiratorii superioare, ca o răceală, nu sunt motive pentru a întârzia vaccinarea.

  • un sistem imunitar slăbit, cum ar fi din cauza infecției cu HIV, sau dacă luați un medicament care vă afectează sistemul imunitar
  • o problemă de sângerare, vânătăi ușoare sau utilizați un medicament pentru a inhiba coagularea sângelui. nu protejează pe deplin pe toți cei care o primesc.

Nu există date disponibile în prezent la persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau care iau un tratament cronic care suprimă sau previne răspunsurile imune.

Copii și adolescenți

Vaccinul COVID-19 ARNm BNT162b2 nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 16 ani.

Alte medicamente și vaccinul ARNm COVID-19 BNT162b2

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau ați putea utiliza orice alte medicamente sau ați primit recent orice alt vaccin.

Sarcina și alăptarea

Există în prezent date limitate disponibile privind utilizarea acestui vaccin la femeile gravide. Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să aveți un copil, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a primi acest vaccin.

Ca măsură de precauție, trebuie să evitați să rămâneți gravidă până la cel puțin 2 luni după vaccin.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Vaccinul COVID-19 ARNm BNT162b2 nu are nicio influență sau are o influență neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Cu toate acestea, unele dintre efectele menționate la punctul 4 „Reacții adverse posibile” pot afecta temporar capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje până nu sunteți sigur că nu sunteți afectat.

Vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2 conține sodiu și potasiu

Acest vaccin conține potasiu, mai puțin de 1 mmol (39 mg) per doză, adică în esență „fără potasiu”. Acest vaccin conține mai puțin de 1 mmol sodiu (23 mg) pe doză, adică în esență „fără sodiu”.

  1. Cum se administrează vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2

Vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2 se administrează după diluare sub formă de injecție de 0,3 mL într-un mușchi al brațului. Veți primi 2 injecții, la distanță de 21 de zile.

Dacă primiți o doză de vaccin BNT162b2 COVID-19 mARN, ar trebui să primiți a doua doză din același vaccin 21 de zile mai târziu pentru a finaliza seria de vaccinare.

Este posibil ca protecția împotriva bolii COVID-19 să nu fie eficientă până la cel puțin 7 zile după a doua doză. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea vaccinului COVID-19 mRNA BNT162b2, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

  1. Efecte secundare posibile

La fel ca toate vaccinurile, vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2 poate provoca reacții adverse, deși nu toată lumea le experimentează. Cele mai multe reacții adverse sunt ușoare sau moderate și dispar în câteva zile de la apariție. Dacă reacțiile adverse, cum ar fi durerea și / sau febra, sunt supărătoare, pot fi tratate cu medicamente pentru durere și febră, cum ar fi paracetamolul.

Efectele secundare pot apărea cu următoarele frecvențe:

Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane

• durere la locul injectării

• oboseală

• cefalee

• dureri musculare

• frisoane

• dureri articulare

• febră

Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane umflături la nivelul locului

• roșeață la locul injectării

• greață

Mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane

• ganglioni limfatici măriți

• senzație de rău

Aceasta include orice reacție adversă posibilă nemenționată în acest prospect.

De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul site-ului de raportare Coronavirus Yellow Card https://coronavirus-yellowcard.mhra.gov.uk/ sau puteți căuta MHRA Yellow Card în Google Play sau Apple App Store și includeți marca vaccinului și lotul / Număr lot dacă este disponibil.

Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea mai multor informații despre siguranța acestui vaccin.

  1. Cum se păstrează vaccinul COVID-19 BNM BNT162b2

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și etichetă. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la congelator la -80 ° C până la -60 ° C.

A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină. După decongelare, vaccinul trebuie diluat și administrat de un profesionist din domeniul sănătății și utilizat în decurs de 6 ore. Orice vaccin neutilizat trebuie aruncat.

  1. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține vaccinul COVID-19 ARNm BNT162b2

  • Substanța activă este ARN BNT162b2.

După diluare, flaconul conține 5 doze, de 0,3 ml cu 30 micrograme mARN fiecare.

  • Celelalte componente sunt:
  1. ALC-0315 = (4-hidroxibutil) azandiil) bis (hexan-6,1-diil) bis (2-hexildecanoat)
  2. ALC-0159 = 2 [(polietilen glicol) -2000] – N, N-ditetradecilacetamidă
  3. 1,2-Distearoil-sn-glicero-3-fosfocolină
  4. colesterol
  5. clorură de potasiu
  6. dihidrogen fosfat de potasiu
  7. clorură de sodiu
  8. hidrogen fosfat disodic dihidrat
  9. zaharoză

Cum arată și cum este ambalat vaccinul COVID-19 ARNm BNT162b2

Serul este o soluție de culoare albă până la aproape albă, furnizată într-un flacon multidoză de 5 doze într-un flacon clar de 2 ml (sticlă tip I), cu dop de cauciuc prevăzut cu un sigiliu din aluminiu.

Mărimea ambalajului: 195 flacoane

Producător (i) BioNTech Manufacturing GmbH Kupferbergterrasse 17-19 55116 Mainz, Germania

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:53

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
Cum ajută orotatul de magneziu sănătatea inimii?
22/11/2024 11:37

Cum ajută orotatul de magneziu sănătatea inimii? Magneziul joacă un rol important in sănătatea cardiovasculară, insă nu toate formele administrate printr-un tratament sunt la fel de eficiente pentru pe ...

Pacienții cu dizabilități, expuși unui risc major de sănătate din cauza deciziilor legislative
21/11/2024 15:01

O decizie recentă a Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputatilor a generat ingrijorări majore in randul specialistilor si pacientilor, punand in pericol accesul persoanelor cu dizabilităti la servicii m ...

Ce este Turmericul şi ce beneficii are asupra sănătăţii
21/11/2024 13:32

Ce este Turmericul şi ce beneficii are asupra sănătăţii Curcuma longa, cunoscuta si ca turmeric, este o planta din familia ghimbirului, originara din sud-estul Asiei, fiind comercializata mai ales in Indi ...

Dezvăluiri absolut incredibile de la un mare spital din Iași: Medici acuzați că se drogau în timpul gărzilor
21/11/2024 11:09

  Este anchetă uriasă la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi. Doi medici sunt vizati de către procurorii DIICOT pentru consum de droguri. Acestia s-ar fi drogat chiar in timp ce erau ...

ZAHĂRUL - ucigaşul tăcut din alimentaţie
20/11/2024 12:24

ZAHĂRUL - ucigaşul tăcut din alimentaţie ,,Pentru o viata sanatoasa evitati excesul de sare, zahar si grasimi’’. Auzim probabil prea des acest indemn insa nimeni nu ne spune ce inseamna acest e ...

Consumul de nuci este asociat cu un risc mai scăzut de demență
19/11/2024 12:30

Consumul de nuci este asociat cu un risc mai scăzut de dementă Dementa se dovedeste a fi foarte greu de tratat cu medicamente, dar oamenii de stiintă incearcă să găsească „ingrediente secrete&rdqu ...

Astenia de toamna. Realitate sau mit?
19/11/2024 11:33

Astenia de toamna. Realitate sau mit? Trecerea la un nou sezon, in speta trecerea de la vara la toamna, este marcata de o schimbare a starii de spirit, provocata de ajustarea intregului organism la schimbari ...

Cum ajută ficatul la eliminarea toxinelor din corp
18/11/2024 13:02

Cum ajută ficatul la eliminarea toxinelor din corp   Ficatul este considerat, pe bună dreptate, un motor al detoxifierii organismului. El are un rol esential in sănătatea noastră, indeplinind peste ...

Usturoiul - Beneficii cunoscute şi mai puţin cunoscute ale consumului de usturoi
18/11/2024 11:17

Usturoiul - Beneficii cunoscute şi mai puţin cunoscute ale consumului de usturoi  Cunoscut in mod special datorita aromei inconfundabile si gustului pe care il confera preparatelor culinare, usturo ...

Peste 10.000 de candidaţi susţin duminică examenul de intrare în rezidenţiat
17/11/2024 08:01

Ministerul Sănătătii organizează duminică, 17 noiembrie, concursul national de intrare in rezidentiat 2024, sub formă de test-grilă cu 200 de intrebări. Conform datelor oficiale, sunt inscrisi 10.575 de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei