Adenovirusul face tot mai multe victime în rândul
Dimensiune font:
Un virus se răspândește extrem de rapid în România, mai ales în rândul copiilor. Este vorba despre adenovirus. Acesta dă, de cele mai multe ori, răceli normale, însă pot apărea și forme grave ale bolii.
Cum recunoaștem infecția cu adenovirus? Simptomele specifice sunt, de cele mai multe ori, cele specifice unei infecții respiratorii. Cei mici pot face febră, diaree, pot avea vărsături, tuse sau ochii roșii. În mod normal, acestea ar trebui să înceteze în câteva zile, cu tratamentul corespunzător.
Dacă acestea persistă, însă, părinții trebuie să meargă cu copilul la spital, după ce a consultat un medic pediatru sau de familie.
În cazul în care apar complicații, cum ar fi bronşiolita, pneumonia sau chiar conjunctivita, cel mic ar putea avea nevoie de internare.
Adenovirusul poate fi foarte periculos pentru copii
Adenovirusul de transmite foarte ușor, mai ales în comunități, precum grădinițe, școli sau creșe. De aceea, părinții trebuie să fie extrem de atenți la igiena copiilor lor și să se asigure că aceștia se spală foarte bine cu apă și cu săpun.
Care sunt simptomele infecției cu adenovirus?
* febră
* vărsături/tuse
* simptome respiratorii
* stare generală alterată
* diaree
Ce complicații pot apărea în urma infecției cu adenovirus?
* bronşiolită
* pneumonie
* conjunctivită
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau