Alimentele anticancerigene
Dimensiune font:
Stilul de viață are un rol foarte important, în afară de componenta genetică, pentru a putea menține organismul într-o bună stare de funcționare. Lupta anticancer este un subiect care, din păcate, este din ce în ce mai actual și trebuie să înceapă practic de la vârste foarte fragede, iar dieta anticancerigenă poate fi una din armele care trebuie folosite. Fibrele alimentare sunt esențiale pentru sănătatea colonului și, în același timp, ajuta la scăderea nivelului colesterolului și stabilizează valoarea glicemiei. Ele se găsesc în fructele proaspete, în tărâțe și în legumele cu frunze verzi, iar un aport zilnic de 30-40 g ar fi suficient.
Alimente anti-cancer pe care să le incluzi în alimentația zilnică:
Avocado este un fruct oleaginos cu mare densitate nutritive, care consumat în forme cât mai naturale poate ajuta la scăderea colesterolului nociv LDL și se pare că ar putea scădea incidenta unor tipuri de cancere. Antioxidanții naturali nu trebuie să lipsească din alimentație pentru că ei sunt cei care se lupta cu radicalii liberi, cauza principala a îmbătrânirii și apariției cancerelor. Sursele de antioxidanți sunt numeroase : fructele proaspete, legumele proaspete, ceaiul verde, semințele de susan etc. Usturoiul conține peste 100 de compuși chimici cu proprietăți terapeutice, fiind un ingredient gustos, dar și un medicament folosit de secole. Astfel el ajută la scăderea colesterolului, normalizarea presiunii arteriale și din cele mai vechi timpuri a fost considerat un antibiotic natural.
Apa este componenta primordială a organismului uman și de aceea nu trebuie uitată.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau