Beneficiile cartofilor dulci
Dimensiune font:
Bogat în potasiu, un mineral care moderează efectele sodiului asupra organismului, cartoful dulce are multe beneficii pentru organism. Potasiul reglează tensiunea arteriala și echilibrează proporția de acizi și baze din organism, conform Medical News Today. Acesta contribuie și la sănătatea mușchilor și a oaselor, asigurând alcalinitate și conferindu-le densitatea minerală de care au nevoie. Consumul de cartofi dulci are efecte benefice pentru persoanele care suferă de obezitate, diabet și anumite afecțiuni cardiovasculare. Pentru că au un conținut glicemic scăzut, cartofii dulci previn rezistenta la insulina și reduc nivelul glucozei din sânge. De asemenea, cartofii dulci sunt bogați în fibre, care previn constipația și asigura sănătatea tractului digestiv. Betacarotenul pe care îl conțin cartofii dulci poate ajuta la prevenirea cancerului de prostată, dar are efecte confirmate și în prevenția cancerului de colon. Cartofii dulci au și un conținut ridicat de vitamina C, care ajuta sistemul imunitar să funcționeze optim. Colina, o amină din complexul vitaminei B regăsită în cartofii dulci, este asociata cu reducerea episoadelor de insomnie, cu îmbunătățirea funcțiilor cognitive și a memoriei, dar și cu sănătatea sistemului muscular. Aceasta menține structura membranelor celulare și reduce inflamația cronică. Consumul de cartofi dulci este asociat și cu îmbunătățirea funcției vizuale datorită conținutului de vitamina A. De asemenea, vitaminele C și E contribuie la sănătatea ochilor și previn apariția afecțiunilor degenerative.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau