Beneficiile consumului de pepene roșu
Dimensiune font:
Pepenele roșu este un fruct ideal de vară deoarece oferă hidratare și este revigorant. Dintre toate fructele pe care le cunoaștem, pepenele roșu este fructul care conține cea mai mare cantitate de apă. El oferă săruri minerale, evidențiindu-se prin conținutul de magneziu și potasiu. În componența lui găsim și licopenul, o substanță care joacă un rol important în neutralizarea radicalilor liberi. Licopenul se găsește în toate fructele și legumele roșii. Pe lângă magneziu și potasiu, pepenele roșu conține fibre, beta caroten și acid folic. Celor care suferă de retenție de apă din cauza acidului uric ridicat din organism (inclusiv tensiune arteriala ridicată) li se recomandă pepene roșu, pentru că stimulează diureza. Trebuie să se ia în considerare că două felii de pepene sunt echivalente cu un pahar mare de apă. Calitățile pepenelui roșu nu se opresc aici: este foarte important de știut faptul că ajută la eliminarea toxinelor din organism. Beneficiile pepenelui roșu hidratează și remineralizează datorită conținutului ridicat de apă; are rol antioxidant, datorită licopenului pe care-l conține; este ideal pentru scăderea în greutate; ajută la curățarea organismului de toxine. Pepenele se consuma crud, pe stomacul gol, nicidecum după masă.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau