Beneficiile vitaminei B12 și alimentele care o conțin
Dimensiune font:
Mulți vegetarieni, precum și mulți dintre cei care obișnuiesc să consume cât mai putina carne, caută alternative la produsele animale pentru a își menține greutatea optima și sănătatea cardiaca. Motivele lor sunt întemeiate: prin comparație cu persoanele care au o dieta alimentara bazata pe carne, vegetarienii și persoanele care evita carnea roșie au un nivel mai mic de colesterol și o tensiune arteriala mai mica, ceea ce se traduce în riscul redus pentru dezvoltarea bolilor de inima și a anumitor tipuri de cancer, conform revistei de specialitate Harvard Health. Dar daca dieta alimentara nu este alcătuită atent, lipsa consumului de carne poate declanșă deficiente în organism a unor nutrienți importanți precum vitamina B12, ce este esențială pentru sănătatea creierului. Deficitul de vitamina B21 este identificat prin semne precum oboseala, greața, slăbiciune musculară și furnicături la nivelul membrelor. Întrucât vitamina B12 se găsește cel mai adesea în carne și produse de origine animală, unele persoane pot apela la suplimentele alimentare pentru a își lua necesarul de nutrienți de care întregul organism are nevoie. Iată ce alimente putem alege să consumam pentru a obține vitamina B12, dacă alegem să consumam cât mai puțină carne - cereale, laptele de vacă, ouă, iaurtul grecesc, ciupercile Shiitake.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau