Capsunile si afinele intarzie declinul mental
Dimensiune font:
Declinul mental care apare treptat, deodata cu inaintarea in varsta, poate fi intarziat cu pana la doi ani. Asta doar daca introduceti in dieta voastra anumite fructe care, conform studiilor efectuate de specialisti, aduc o serie de beneficii pentru creier.
Concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la spitalul Brigham si de la Harvard Medical School din Boston, Massachusetts este aceea ca introducerea capsunilor si afinelor in alimentatia zilnca duce la intarzierea semnificativa a declinului congnitiv. Secretul acestor fructe sunt flavonoizii, niste antioxidanti intalniti din abundenta in capsuni si afine, dupa cum se arata si in studiu.
Rezultatele obtinute in urma studiului pe 16.000 de femei care au fost monitorizate din 1976 pana in 2001, au aratat ca femeile care mananca multe afine si capsuni au un declin mental mult mai lent.
Femeile, care s-au oferit voluntar, au completat chestionare despre obiceiurile lor alimentare, iar in cazul celor care mancau fructe de padure, declinul mental a fost intarziat cu pana la 2 ani si jumatate.
"Acestea sunt primele dovezi epidemiologice ca fructele de padure pot incetini declinul cognitiv la femei. Descoperirile noastre sunt foarte importante in domeniul sanatatii publice, intrucat cresterea aportului de fructe de padure este o schimbare usor de facut in alimentatia adultilor", a declarat Elizabeth DeVore, coordonatorul cercetarii, citata de catre jurnalistii de la Daily Mail.
Rezultatele sunt cu atat mai importante, in conceptia savantilor, cu cat imbatranirea populatiei, la nivel global, este in crestere.
"Le recomand tuturor oamenilor, de orice varsta, sa manance cat mai multe fructe de padure, capsuni sau afine, pentru ca reprezinta o modalitate simpla, hranitoare si delicioasa de a pastra sanatoase functiile creierului", a declarat medicul Robert Graham, medic internist la New York Lenox Hill Hospital, pentru aceeasi publicatie.
Flavonoidele sunt niste antioxidanti care se pot gasi atat in fructele de padure, capsuni sau afine cat si in citrice, ceai sau chiar in ceapa. Ele sunt recunoscute pentru ca mai pot reduce si riscul unor boli de inima, a diabetului si chiar a cancerului, intr-o anumita masura.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau